Getty Images/Westend61
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Westend61


2 experts over hoe je tevreden wordt met minder: “Tegenwoordig is zowat alles te koop, dus we vinden ongelukkig zijn geen optie”

Goed GevoelOnder het motto ‘the sky is no longer the limit’ kan tegenwoordig alles. Maar meer maakt duidelijk niet gelukkiger. Steeds meer mensen in onze samenleving kampen met depressies.  Gedragstherapeut Erik Franck en expert consumentengedrag Malaika Brengman leggen uit hoe dat komt. “Op social media zie je het perfecte plaatje, terwijl in de echte wereld mislukkingen meer voorkomen.” Met 8 tips leggen ze uit hoe we gelukkiger kunnen worden met minder. “Wandelen in de buitenlucht is een ideale manier om de drang naar meer om te buigen naar ‘het is oké zo’.” 

  1. Alzheimer en toch nog met de auto rijden? “Van zodra mijn vrouw fouten opmerkt, geef ik mijn rijbewijs af”
    PREMIUM

    Alzheimer en toch nog met de auto rijden? “Van zodra mijn vrouw fouten opmerkt, geef ik mijn rijbewijs af”

    Wie aan alzheimer lijdt, ziet zijn leven stap voor stap ingrijpend veranderen. Maar een auto blijft voor veel patiënten net het middel om nog onder de mensen te komen. Zo ook voor Paul Goossens (69): “Autorijden is voor mij heel belangrijk, het houdt mij net alert.” Maar mag je nog wel autorijden met alzheimer? En kan je je rijbewijs nog terugkrijgen als het werd ingetrokken? Wij vroegen het aan verkeersveiligheidsinstituut Vias.