Body-hair activist Esther Calixte-Bea.
Volledig scherm
Body-hair activist Esther Calixte-Bea. © @queen_esie

Body-hair activiste Esther breekt taboe rond lichaamshaar bij vrouwen: “Het is wél sexy”

Esther Calixte-Bea heeft haar op haar borsten, buik, oksels en benen. En ze scheert het doelbewust niet. Sterker nog, met ‘The Lavender Project’ en haar instagramaccount @queen_esie wil ze vrouwen met lichaamshaar normaliseren. 

 1. Willow Smith liet zich een bros scheren: deze 2 Vlaamse vrouwen deden het haar voor. “Niemand kan me nu ooit nog zeggen dat ik onzeker ben”
  PREMIUM

  Willow Smith liet zich een bros scheren: deze 2 Vlaamse vrouwen deden het haar voor. “Niemand kan me nu ooit nog zeggen dat ik onzeker ben”

  “Op monumentale momenten in mijn leven scheer ik mijn hoofd.” En dus zette zangeres Willow Smith (20) tijdens een performance van haar hit ‘Whip My Hair’ de tondeuze in haar haren. De Belgische Gladys Ferro (32) en Irmy Coeckelbergs (25) deden het haar vorig jaar voor: zij gaan nu met een ‘broske’ door het leven. En ondanks de soms kwetsende reacties, doet zo’n radicale buzz cut wonderen voor je zelfvertrouwen, vertellen de vrouwen. “Zolang ik me nog iets aantrek van wat anderen van me vinden, blijf ik het afscheren.”
 2. Waarom ‘moeten’ we ons scheren? Sociologe verklaart: “Al in het Oude Egypte epileerden vrouwen hun benen met touwtjes”
  PREMIUM

  Waarom ‘moeten’ we ons scheren? Sociologe verklaart: “Al in het Oude Egypte epileerden vrouwen hun benen met touwtjes”

  Wanneer de bikini’s, korte rokjes en zwierige jurken uit de kast komen, duiken veel vrouwen in de badkamer en gaan ze zichzelf te lijf met scheermesjes, epileerapparaten, waxstrips, ... De hele reutemeteut. Zelfs stoppels moeten weg, want anders voelen we ons een harige yeti. Maar waarom is glad zijn voor een vrouw de norm? En was dat altijd al zo? Een onderzoekshoogleraar sociologie legt uit. “Scheren is de laatste twintig jaar duidelijk naar voren gekomen als een belangrijke manier om te laten zien dat je aan je uiterlijk werkt.”