Links: Astrid Lucy. Rechts: foto ter illustratie.
Volledig scherm
Links: Astrid Lucy. Rechts: foto ter illustratie. © rv / Pexels

Blote tepels, dickpics, kunstig naakt: op dit Vlaamse antwoord op Instagram mag het allemaal wél

Het Belgische onlineplatform Perzik viert lichamen in alle vormen en maten. Van artistiek naakt tot expliciete porno: op dit ongecensureerde en ongegeneerde sociale medium mag je het allemaal wél posten. Oprichter Astrid Lucy (33) vertelt waarom ze het platform in het leven riep, en hoe ze het veilig houdt. “Je kiest zelf wat je te zien krijgt: erotisch naakt? Of liever expliciete dickpics?”

 1. Wanneer knaldrang ‘knaldwang’ wordt. Fleur (26): “Het was te veel. Onze agenda zat weer bomvol”

  Wanneer knaldrang ‘knaldwang’ wordt. Fleur (26): “Het was te veel. Onze agenda zat weer bomvol”

  Knaldrang werd in 2021 verkozen tot woord van het jaar: we stonden toen op ontploffen om opnieuw te kunnen feesten. En ja hoor, deze coronavrije zomer plannen we ons leven gretig vol met feestjes en terrasjes. Een mens zou er uitgeput door raken — een fenomeen dat nu al ‘knaldwang’ heet. “Het was te veel. Onze agenda zat bomvol”, getuigt Fleur (26). Welzijnspsycholoog Hein Zegers geeft tips om eraan te ontsnappen.
 2. Een kind dat vecht tegen kanker krijgt zijn medicatie niet altijd terugbetaald. “We legden 30.000 euro neer”

  Een kind dat vecht tegen kanker krijgt zijn medicatie niet altijd terugbe­taald. “We legden 30.000 euro neer”

  Zo’n kwart van de kinderen met kanker heeft geen recht op de terugbetaling van hun medicatie. Officieel werd het alleen maar goedgekeurd voor volwassenen, in de praktijk wordt het wel aan hen voorgeschreven. Ouders van patiëntjes moeten soms duizenden euro’s voor medicatie ophoesten, zo ook Delphine Heenen die 30.000 euro neertelde. De stichting KickCancer stelt dit probleem aan de kaak. “Ik ken een gezin dat 90.000 euro betaalde voor één geneesmiddel. Het is een drama.”
 3. ‘Blote tepels’ van Kylie Jenner schokken het internet. “In de 17e eeuw was dat een statussymbool”

  ‘Blote tepels’ van Kylie Jenner schokken het internet. “In de 17e eeuw was dat een statussym­bool”

  Sommige fans dachten dat ze zich van app vergist hadden, maar wel degelijk te zien op Instagram: Kylie Jenner (24) met zichtbare tepels. Maar niet de hare, al lijkt dat zo door de weinig verhullende bikini van Jean-Paul Gaultier die ze draagt, bedrukt met blote borsten. Wel meer ontwerpers laten zich inspireren door boobies: waar komt die fascinatie van de modewereld voor borsten plots vandaan?
 4. J.Lo spreekt haar kind genderneutraal aan: is dat de toekomst? “Je moet niet bang zijn om je te verspreken”

  J.Lo spreekt haar kind genderneu­traal aan: is dat de toekomst? “Je moet niet bang zijn om je te verspreken”

  Tijdens haar recentste concert riep zangeres Jennifer Lopez haar kind genderneutraal het podium op. Dat deed ze door ‘die’ en ‘hun’ te gebruiken, toen ze Emme (14) voorstelde. Ze heeft het ook over haar ‘kind’ in plaats van haar ‘dochter’ of ‘zoon’. Dichter bij huis kregen federale ambtenaren aanbevelingen om genderneutraal te schrijven. Geen ‘heer’ en ‘mevrouw’ meer bij het opstellen van een mailtje, bijvoorbeeld. Genderneutraal spreken en schrijven: is dat de toekomst?