Hanne Troonbeeckx
Volledig scherm
Hanne Troonbeeckx © Bron: Instagram @hannetroonbeeckx

Bijna 20% van de bevolking is hoogsensitief, wat is dat juist?

Deze week vertelde Hanne Troonbeeckx (40) in Primo nog dat ze hoogsensitief is en daar is ze niet alleen in. Naar schatting zou maar liefst 15 tot 20% van de bevolking hooggevoelig zijn. Alles op een rijtje wat je erover moeten weten.

3 reacties

 • Jenke Heynssens

  3 jaar geleden
  Samen leven met iemand die het hsp karaktereigenschap bezit. Welke ook veel mooie kanten heeft is zeer moeilijk. Jaren dacht ik dat het aan mezelf lag. Tot ik het een noemer kon geven. Die zij zelf niet wilde erkennen noch herkennen. Wat het einde van de relatie dan ook heeft teweeg gebracht. Ik heb de Kids er van op de hoogte gebracht. Daar zij het recht hebben om te weten vanwaar sommige gedragingen of over reaktie vandaan komen en dit niet persoonlijk mogen opnemen.
 • Ramon Simon

  3 jaar geleden
  Iedereen heeft iets zonder daar al veel te last van te hebben. Liever niet in een drukke ruimte zitten is gewoon liever niet in een drukke rruimte zitten. Je moet niet altijd en overal iets achter zoeken. Slechts zeer weinig mensen zijn hoogsensitief dat het problematisch is. Zij heeft een geruite broek aan, te veel detail voor mij naar te kijken. Moeilijk rust vinden omdat alle geluiden ongefilterd binnenkomen. Soms lijkt het of je superzintuigen hebt.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Wordt hier toch allemaal een beetje te negatief voorgesteld. Er is ook een andere kant aan de medaille. Dingen dieper beleven. Meer kleuren onderscheiden. Sneller dingen aanvoelen en vaak ook sneller denken. Maar dat maakt het allemaal meer uitputtend. Daar moet men leren mee omgaan en er de positieve mogelijkheden uit halen.