Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Bianca (56) en Sonja (49) over de duistere kant van mantelzorg: “Ik was geen seconde op mijn gemak”

2 op de 3 mantelzorgers snakken naar ademruimte, toont een studie van Steunpunt Mantelzorg en HOGENT. Het blijft een loodzware taak, zeker als de band met je ouders niet goed is. Bianca en Sonja getuigen op deze Dag van de Mantelzorg: “Emotioneel vond ik het verschrikkelijk. Door mama’s complete onvoorspelbaarheid was ik áltijd op mijn hoede.” Een familietherapeut licht toe wanneer burn-out voor een mantelzorger om de hoek loert — en hoe je dan je grenzen stelt. 

 1. Meer werk dan ooit voor thuisverpleegkundigen door corona: “Ziekenhuizen schuiven zorg door en ouderen blijven langer thuis”
  PREMIUM
  Kortrijk/Kuurne/Wevelgem/Menen

  Meer werk dan ooit voor thuisver­pleeg­kun­di­gen door corona: “Ziekenhui­zen schuiven zorg door en ouderen blijven langer thuis”

  “Ik zag thuisverpleegkundigen nooit eerder zoveel werk verzetten, wat door corona versterkt wordt”, zegt ervaringsdeskundige Johan Himpe. Florine Mouton en Emily Maesen, die recent thuisverpleging Flo-Em opstartten, onderschrijven dat. “Wij verlichten de druk in de ziekenhuizen, door zware zorg op ons te nemen.”
 2. Dag van de Mantelzorg: Kaily Desmet (23) uit Heule zorgt al sinds haar elfde voor haar zieke mama
  PREMIUM

  Dag van de Mantelzorg: Kaily Desmet (23) uit Heule zorgt al sinds haar elfde voor haar zieke mama

  Kaily Desmet (23) zorgt al sinds haar elfde voor haar zieke mama. In Vlaanderen is één tiener op vijf zo’n ‘mantelzorger’, die naast studeren, ook voor een familielid moet zorgen. “Het etiket mantelzorger heb ik toen niet gekregen. We waren gewoon een probleemgezin, terwijl ‘zorgen voor’ zo mooi kan zijn. Ik heb een heel goede band met mijn ouders. En ik ben héél snel volwassen geworden.” De getuigenis van Kaily, hoe ze alles probeert te combineren.
 3. 5 redenen waarom narcisten succesvol zijn op het werk en wat jij ervan kan leren
  Jobat

  5 redenen waarom narcisten succesvol zijn op het werk en wat jij ervan kan leren

  Het is geen geheim dat narcisten vaak goed boeren op de werkvloer. Ze blijken vaker promotie te maken en krijgen ook nog eens een hoger loon dan hun meer bescheiden collega’s. Volgens onderzoek van de Universiteit van Amsterdam heeft vrijwel iedereen narcistische trekjes, maar bij zo’n 6% van de bevolking kunnen we spreken van een echte persoonlijkheidsstoornis. Zo ver willen we het in geen geval laten komen, maar een beetje, goed gedoseerd, eigen lof kan wél zijn vruchten afwerpen op je job. Jobat.be somt op wat je kan leren van narcisten.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.