Isabelle Gonnissen/Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Isabelle Gonnissen/Foto ter illustratie. © IngeBeeld/Getty Images

Ben jij gelukkig? Deze topmanager denkt van wel. “We verwarren geluk al te vaak met genot”

Isabelle Gonnissen is topmanager bij multinational Solvay en al jaren gepassioneerd door mentale gezondheid en geluk. Dus schreef ze er een boek over. Want wat ís geluk echt? De meesten van ons weten het niet meer, gelooft Gonnissen. Ze legt uit hoe je geluk onderscheidt van genot (belangrijk!) en hoe je grote obstakels als stress en angst overwint. “Je bent niet moe doordat je te veel doet, maar doordat je te weinig doet waar je energie van krijgt.” 

 1. Je raakt nóg meer verslaafd aan jouw telefoon als je hem in stille modus zet, beweert studie. Klopt dat?

  Je raakt nóg meer verslaafd aan jouw telefoon als je hem in stille modus zet, beweert studie. Klopt dat?

  Onze gsm is er altijd en overal. Voor een digitale detox zet je je gsm beter op stil, wordt wel eens gezegd. Maar die tip moeten we toch met een korrel zout nemen: een nieuwe studie toont namelijk dat het geluid afzetten net zou zorgen voor méér gsm-gebruik. Klopt dat wel? Expert in digitale focus Florence Pérès maakt de balans op, en geeft praktische tips om af te kicken van de vriend in je broekzak. “Zet je geluid aan, maar de meldingen uit.”
 2. Gefrustreerd op vakantie met vrienden? Expert geeft tips om in deze 6 veelvoorkomende scenario’s ruzies te vermijden

  Gefrus­treerd op vakantie met vrienden? Expert geeft tips om in deze 6 veelvoorko­men­de scenario’s ruzies te vermijden

  Een vakantie met vrienden klinkt zalig, tot er troubles in paradise zijn. Misschien irriteer je je na een paar dagen aan de rommel in het appartement. Of misschien is jouw budget kleiner dan dat van je vrienden en zorgt dat telkens weer voor ruzie. Hoogleraar in de sociologie Beate Völker legt uit hoe je met zes veelvoorkomende ergernissen omgaat en frustraties vermijdt.
 3. Karen Damen neemt nu pas vrede met haar lichaam: “Wie weet heeft Doutzen Kroes wel stinkvoeten?”
  PREMIUM

  Karen Damen neemt nu pas vrede met haar lichaam: “Wie weet heeft Doutzen Kroes wel stinkvoe­ten?”

  “Ja, ik draai al 25 jaar mee in het vak. Ja, ik heb recht van spreken.” Flapuit, durfal, en een zelfbeeld om U tegen te zeggen. Wie denkt aan de ravissante Karen Damen (47) zou nooit vermoeden dat ze nog maar net verlost is van haar onzekerheden. In badpak op het strand vertelt ze over lief, lijf en leven. Van haar ‘kwabberbillen’ tot haar pittigste rol tot nog toe: het moederschap. “Roze wolk? Niet gezien. Ik vond het de eerste jaren loodzwaar.”