Anuna De Wever
Volledig scherm
PREMIUM
Anuna De Wever © Greetje Van Buggenhout

Anuna De Wever viert de ‘Dag van de Aarde’: “Maar ik ben altijd bezig met het klimaat, een weekend bestaat voor mij niet”

Goed Gevoel22 april vandaag, de Dag van de Aarde. Hét moment om stil te staan bij onze planeet en het leven op onze immer draaiende bol. Al zijn er ook mensen die er fulltime mee begaan zijn. Bij ons is de bekendste naam ongetwijfeld Anuna De Wever (19). Als boegbeeld van Youth for Climate was ze de afgelopen jaren niet uit het nieuws weg te branden. Ook nu strijdt ze dapperder dan ooit verder: “Er zijn nog altijd mensen die me aanspreken alsof de klimaatopwarming mijn probleem is.”

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Hoe vaak moet je écht naar de gynaecoloog? “Een uitstrijkje hoeft binnenkort maar om de 5 jaar”

  Hoe vaak moet je écht naar de gynaeco­loog? “Een uitstrijk­je hoeft binnenkort maar om de 5 jaar”

  Je ligt met de billen bloot in de stijgbeugels en de koude eendenbek lijkt een werktuig uit een ver verleden. Niemand vindt een uitstrijkje prettig, en toch is het een noodzakelijke procedure die afwijkingen aan de baarmoederhals door HPV opspoort de grootste oorzaak van baarmoederhalskanker. Het goede nieuws? Wellicht hoeven vrouwen straks minder vaak voor een uitstrijkje naar de gynaecoloog.
 3. Een fit leven en lichaam? Deze 10 gewoontes hanteren mensen die in topvorm zijn

  Een fit leven en lichaam? Deze 10 gewoontes hanteren mensen die in topvorm zijn

  Of het nu een collega is, een buur of familielid: we kennen allemaal iemand die altijd in topvorm is. Ze slaan geen work-out over, laten zich niet vangen door ongezonde snacks en blaken voortdurend van energie. Hun geheim om gemotiveerd te blijven? Deze 10 gezonde gewoontes, die makkelijker vol te houden zijn dan je zou denken. “Als je consequent bent, worden die tien minuten stretchen in de ochtend even vanzelfsprekend als je kop koffie.”
 1. “Een te hoge werkdruk is niét de hoofdoorzaak”: psycholoog bespreekt de feiten en fabels over burn-out
  PREMIUM

  “Een te hoge werkdruk is niét de hoofdoor­zaak”: psycholoog bespreekt de feiten en fabels over burn-out

  Jaar na jaar stijgen de burn-outcijfers onrustwekkend: het aantal werknemers met een ernstig risico op burn-out is zelfs toegenomen met liefst 61,4 procent*. Ondertussen kent iedereen wel minstens één iemand die eraan ten prooi is gevallen. Toch zijn er helaas veel misvattingen over deze energiestoornis, schatten we het verkeerd in en behandelen we het doorgaans ook foutief, zegt psycholoog en hr-consulent Gert Braeken. Hoog tijd dus om voor eens en altijd de grootste misvattingen over burn-out de wereld uit te helpen.