Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Als je plots niets meer hoort van je (potentiële) partner: studie wijst uit waarom ghosting zo pijnlijk is

Van de ene op de andere dag word je compleet genegeerd, maar een verklaring krijg je niet. Ghosting, heet dat fenomeen. En zij die het al meemaakten weten: het kan behoorlijk kwetsen. Onderzoekers zochten uit waarom ghosting precies zo pijnlijk is. “Het was in 2015 pijnlijker dan het nu is.” 

 1. Vincent en Maarten werden ‘geghost’ door potentiële werkgevers. “Na de laatste sollicitatieronde werd het stil”
  PREMIUM

  Vincent en Maarten werden ‘geghost’ door potentiële werkgevers. “Na de laatste sollicita­tie­ron­de werd het stil”

  “Na dertig keer genegeerd te worden was de maat vol.” Solliciteren vergt veel van een mens. Moed, toewijding, geduld. En toch worden heel wat Vlamingen ondanks hun inzet het slachtoffer van ‘professionele ghosting’. Maarten en Vincent maakten al meermaals mee dat het bedrijf waarbij ze solliciteerden plots nooit meer iets van zich liet horen. Loopbaancoach Ann Rens legt uit waarom professionele ghosting zo vaak voorkomt en geeft zeven tips om het als sollicitant de baas te zijn.
 2. Eerste hulp bij knipperlichtrelaties zoals die van André Hazes. Is zo’n reis een goed idee? En wat helpt nog?
  PREMIUM

  Eerste hulp bij knipper­licht­re­la­ties zoals die van André Hazes. Is zo’n reis een goed idee? En wat helpt nog?

  Het liefdesverhaal van André Hazes (28) en Monique Westenberg (44) leest als een rollercoaster. Met al meer dan vier break-ups op de teller zijn ze het schoolvoorbeeld van een knipperlichtrelatie. Toch is de liefde groot: momenteel is het koppel op vakantie met hun zoon (5) om hun gezin opnieuw vorm te geven. Maar heeft dat wel nut, naar een ver oord gaan om je problemen van thuis op te lossen? En heeft zo'n knipperlichtrelatie überhaupt wel een toekomst? Relatietherapeuten Wim Slabbinck en Mieke Mievis geven advies aan de familie Hazes.
 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. “6 vrouwen raakten ongewenst zwanger.” Is het wel veilig om een menstruatiecup te gebruiken als je een spiraal hebt?

  “6 vrouwen raakten ongewenst zwanger.” Is het wel veilig om een menstrua­tie­cup te gebruiken als je een spiraal hebt?

  Steeds meer vrouwen gebruiken een menstruatiecup, omdat het een duurzaam alternatief is voor tampons en maandverband. Zo’n cup is ook perféct veilig in gebruik, behalve als je een specifiek anticonceptiemiddel neemt: het koperspiraaltje. Gynaecoloog Wilfried Gyselaers legt uit wat precies de risico’s zijn. “Artsen en gynaecologen moeten hun patiënten hiervoor waarschuwen.”