Instagram @catherinekools/Getty Images
Volledig scherm
© Instagram @catherinekools/Getty Images

“Alcohol zorgde voor conflicten." Actrice Cathérine Kools stopte met drinken, veel Belgen doen hetzelfde

Alcohol is alomtegenwoordig: we drinken een glas als we iets vieren en klinken net zo goed bij tegenslagen. Toch kiest een groeiend aantal mensen voor een nuchter leven, nu steeds meer bekende koppen het voorbeeld geven — van Brad Pitt tot voormalig ‘Familie’-actrice Cathérine Kools. Zij vertelt welk effect dat op haar leven had, en deelt 3 gouden tips om te stoppen of minderen. “Toen ik dronk, deed ik veel dingen die niet klopten. Niet iedereen waar je het gezellig mee hebt op café hoeft jouw vriend te worden.” 

  1. 3 experts over álle gevolgen van alcohol op je lichaam. "Mensen die drinken maken chronisch te veel van het stresshormoon cortisol aan"
    PREMIUM

    3 experts over álle gevolgen van alcohol op je lichaam. "Mensen die drinken maken chronisch te veel van het stresshor­moon cortisol aan"

    Jessica Simpson (41) deed haar Instagramvolgers en de wereld schrikken met een oude foto van zichzelf. Vandaag is ze vier jaar nuchter, maar tijdens de piek van haar alcoholverslaving oogde de actrice rood in haar gezicht, opgezwollen en een pak zwaarder. Toxicoloog Jan Tytgat, leverspecialist Hans Van Vlierberghe en prof Sociale Epidemiologie en Gezondheidsbeleid Guido Van Hal overlopen met ons álle effecten van alcohol. “Het is niet omdat je geen alcoholist bent, dat je gespaard blijft van de gevolgen ervan.”