Dieter Bacquaert - Maxime De Winne
Volledig scherm
PREMIUM
© Dieter Bacquaert - Maxime De Winne

Acteur Maxime De Winne (44) vertelt over zijn jeugd: “Als mijn pa nog leefde, zou hij zeggen: ‘Het is toch nog goed gekomen met Maxime’”

‘Familie’-acteur Maxime De Winne komt uit een gezin waar de lat erg hoog lag. Hij was een goedlachs kind met véél respect voor zijn ouders, maar durfde toch de grenzen af te tasten. “Ik viel vroeger ook al op iets oudere madammen. Mijn lief kwam me aan school halen met een auto. Dat vond ik wijs.” De plotse dood van zijn vader heeft Maxime ook enorm beïnvloed. “Als ik ooit een gesprek mag hebben met één iemand – dan heel graag met hem. Ik heb hem veel te vertellen.”

 1. Goedele Liekens (58) groeide katholiek op: “Mijn ouders hun Disney-verhaal is voor mij niet weggelegd”
  PREMIUM

  Goedele Liekens (58) groeide katholiek op: “Mijn ouders hun Dis­ney-ver­haal is voor mij niet weggelegd”

  Toen ze in 2020 de diagnose huidkanker kreeg, waren haar ouders de laatsten die dat wisten. “Ik wilde hen niet belasten met nutteloze zorgen”, vertelt Goedele Liekens. Het is een rol die ze zichzelf als klein meisje al aanmat. Ze studeerde braaf en ging mee naar de mis. Maar na een tijd wilde ze meer, en haar ouders namen haar dat niet kwalijk. “Thuis kon ik vrijuit over verliefdheid spreken. Maar mijn ouders zijn met hun eerste lief getrouwd, voor de rest van hun leven.”
 1. Joke Devynck over haar jeugd in een warm nest: “Anders dan andere meisjes, zat ik met een inherente wildheid die ik moest onderdrukken”
  PREMIUM
  NINA

  Joke Devynck over haar jeugd in een warm nest: “Anders dan andere meisjes, zat ik met een inherente wildheid die ik moest onderdruk­ken”

  “Mijn moeder was zó blij met een dochter, maar ik was niet het ‘meisje-meisje’ dat ze verwacht had.” Actrice Joke Devynck was als kind een wildebras. Een tomboy. Een Scoutsmeisje. Maar ze deed ook aan ballet, turnen, dictie en toneelschool. Dat ze later op de planken zou staan, was dus al snel duidelijk. “Ergens had ik aandacht nodig om mijn aangeboren onzekerheid weg te nemen. Door te spelen heb ik mijn angsten in de ogen gekeken.”