Volledig scherm
PREMIUM

8.700 euro om van je verslaving af te raken? Dit zit inbegrepen in de prijs van een luxerehab in ons land

Afkicken van een verslaving is moeilijk, en sommigen zijn bereid daar véél voor te betalen. Enter: luxueuze rehabs in de private zorg. Een verblijf van 4 weken in Affect2U kost je 8.700 euro. Klinisch psycholoog en eigenares Sibyl Pien vertelt wat inbegrepen zit in dat gepeperde prijskaartje en wie bij hen langskomt voor een behandeling. “Er komen steeds meer jongeren, vaak gestuurd door hun ouders die tot de betere middenklassen behoren.”

 1. Jongeren nemen vaker een lijntje of pil: “Online kopen ze makkelijk designer drugs. En die zijn héél gevaarlijk”
  PREMIUM

  Jongeren nemen vaker een lijntje of pil: “Online kopen ze makkelijk designer drugs. En die zijn héél gevaarlijk”

  Heb jij al gehoord van Special K, ‘bollen’ of ‘spookje’? Het zijn gangbare bijnamen voor harddrugs, waar steeds meer jongeren mee lijken te experimenteren. Op sociale media zoals TikTok circuleren massa’s video’s waarin ze hun ervaringen delen. Toxicoloog Jan Tytgat licht toe welke drugs het populairst zijn en waar het grootste gevaar schuilt. “Ketamine is gekend om de ongelooflijk grote roes, zonder hoofdpijn de dag nadien. Perfect voor op een festival, vinden jongeren, maar ze weten niet dat ze ervan kunnen sterven.”
 2. Wilfried, de man van overleden mode-icoon Ghislaine Nuytten. “ ‘Laat haar gaan’, zei ik de arts. ‘Ze heeft genoeg afgezien’”
  PREMIUM

  Wilfried, de man van overleden mo­de-icoon Ghislaine Nuytten. “ ‘Laat haar gaan’, zei ik de arts. ‘Ze heeft genoeg afgezien’”

  “Het beeld van haar dood krijg ik niet uit mijn hoofd. Ghislaine die de pijn verbijt en me radeloos en angstig aankijkt. En dan haar ogen die breken.” Een jaar geleden overleed topmodel en tv-presentatrice Ghislaine Nuytten. Haar partner, Wilfried Hendrickx, pent voor ons zijn herinneringen aan haar neer: een prachtige lofzang op hun liefde en een intriest relaas van Ghislaines laatste, zieke momenten.