Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

2 deskundigen leggen uit hoe je gelukkiger wordt door te tuinieren. “Het bevordert zelfs je immuunsysteem”

Een langer, gelukkiger en veerkrachtiger leven? Wroet in de aarde en raak in tuintrance, want moestuinieren blijkt een krachtige vorm van mindfulness. Journaliste en ‘urban treehugger’ Eline Van Lancker en biodynamisch boerin en wildplukster Jana Milbou zijn allebei in de ban van mindful tuinieren. “Bacteriën in de aarde stimuleren de aanmaak van het gelukshormoon.” 

 1. Deze diehards betalen tot 1.500 euro voor een exclusieve plant: “Ik bewaar hem achter slot en grendel”
  PREMIUM

  Deze diehards betalen tot 1.500 euro voor een exclusieve plant: “Ik bewaar hem achter slot en grendel”

  “Toen ik eindelijk een monstera adansonii variegata vond, had ik geluk en betaalde ik er ‘maar’ 1.485 euro voor.” Diehard plantenverzamelaars. Ze bestaan, en ze gaan tegenwoordig heel ver voor de planten van hun dromen. Al heeft die groene trend ook een minder mooie kant. Trix, Thomas en Ben hadden honderden euro’s over voor de exclusieve planten die ze najagen. “Ik zou de stekjes ervan voor véél geld kunnen verkopen.”
 2. “Soms kan je qua prijzen echt mooie deals doen.” Wat je allemaal leert van een ‘plantenconsulent’ aan huis
  PREMIUM

  “Soms kan je qua prijzen echt mooie deals doen.” Wat je allemaal leert van een ‘planten­con­su­lent’ aan huis

  Kamerplanten zijn niet alleen een streling voor het oog, ze blijken ook nog eens goed voor je gezondheid. Maar ze kunnen ook ettertjes zijn die sterven voor je ’t weet. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ‘plantenconsulenten’ die bij je thuis advies komen geven. Thomas Goyvaerts (30) maakte er zijn beroep van. Hij weet als geen ander welke groene parels geschikt zijn voor beginners en met welke ingrepen je ze in leven houdt. “Let op: sommige planten zijn giftig voor je huisdieren.”