getty images
Volledig scherm
© getty images

14 psychologisch bewezen trucjes om sneller vrienden te maken

De meeste vriendschappen ontstaan op een natuurlijke en ongedwongen  manier, waardoor je meestal zelf niet eens doorhebt hoe of wanneer ze juist begonnen zijn. Soms wil je echter wel proberen om beter bevriend te raken met een kennis die je wel leuk lijkt. Gelukkig bestaan er heel wat door de wetenschap gesteunde trucjes om jezelf in een mum van tijd populair te maken bij een potentiële vriend of vriendin.

0 reacties

 1. Radiopresentatrice Anke Buckinx beantwoordt 9 stoute vragen: “Ik ben zat na drie slokjes cava”

  Radiopre­sen­ta­tri­ce Anke Buckinx beant­woordt 9 stoute vragen: “Ik ben zat na drie slokjes cava”

  Wie naar de ochtendshow op radio Joe luistert, weet dat presentatrice Anke Buckinx (41) barst van de energie. Maar tegelijk worstelt het spring-in-'t-veld met een chronisch slaaptekort. “Soms ben ik ’s avonds zo kapot dat ik in bed kruip mét make-up en zonder mijn tanden te poetsen.” Stellen we Anke zeven stoute vragen, van ergste kater tot slechtste beslissing, dan wordt meteen duidelijk hoe voluit ze leeft — en soms een tikkeltje impulsief. “Het is daarna nooit meer goed gekomen met mijn kapsel.”
 2. Zo kan je iemand met zelfmoordgedachten herkennen én helpen. “Bied geen kant-en-klare oplossingen aan”
  PREMIUM

  Zo kan je iemand met zelfmoord­ge­dach­ten herkennen én helpen. “Bied geen kant-en-kla­re oplossin­gen aan”

  Alleen al in Vlaanderen overlijden drie personen per dag aan zelfmoord. België is zo een van de landen met de hoogste suïcidecijfers van Europa. Dat spreken over onze mentale problemen nog altijd een taboe is, zit daar voor iets tussen. Expert Kirsten Pauwels legt uit hoe je bij je naasten alarmerende signalen kan opvangen, hoe je écht goed kan luisteren en iemand met donkere gedachten kan helpen. “Minimaliseer niet. Zeg niet: ‘Kom op, herpak je, zo erg is het allemaal toch niet?’”