Minister van Justitie Koen Geens.
Volledig scherm
Minister van Justitie Koen Geens. © Photo News

Zestig terroristen en geradicaliseerden komen in 2020 en 2021 vrij

Zestig veroordeelde terroristen en geradicaliseerde gedetineerden mogen in 2020 en 2021 de gevangenis verlaten. Dat blijkt uit cijfers van minister van Justitie Koen Geens waarover De Tijd vandaag bericht. Uit een recente studie besluit dat het risico op recidivisme zeer klein is.

 1. Moeder terrorist verbijsterd door aanval van “aardige zoon”, nochtans stond hij in top 5 van gevaarlijkste jihadi’s

  Moeder terrorist verbijs­terd door aanval van “aardige zoon”, nochtans stond hij in top 5 van gevaarlijk­ste jihadi’s

  Toen Haleema Khan (41) vernam dat er in Zuid-Londen een terroristische aanval had plaatsgevonden, bekroop haar het enge gevoel dat haar zoon verantwoordelijk was. Nochtans had hij haar een paar uur eerder nog gebeld en gevraagd om voor hem een maaltijd te bereiden. De vrouw verspreidde enkele jeugdfoto’s van haar “aardige zoon” en vertelde dat ze geloofde dat Sudesh Amman was geradicaliseerd in de gevangenis. Volgens de inlichtingendiensten stond de jongeman in de top 5 van gevaarlijkste jihadi’s op Britse bodem. Toch kwam hij vervroegd vrij en ondanks het feit dat hij onder actieve politiebewaking stond, kon hij toeslaan met een mes en twee slachtoffers maken.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Tientonner probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

 2. Astronaut toont adembenemend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon
  Play

  Astronaut toont adembene­mend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon