De gevangenis van Leuven
Volledig scherm
De gevangenis van Leuven © photo_news

Versoepeling bezoekregeling gevangenissen: vakbonden dienen stakingsaanzegging in

De vakbonden bij de gevangenissen hebben afgelopen weekend een stakingsaanzegging ingediend voor alle Belgische gevangenissen, nadat beslist werd om de bezoekregeling te versoepelen. Dat is vanavond bij de vakbonden vernomen.

4 reacties

 • karel dillen

  6 maanden geleden
  Als je geen geld hebt of wil vrijmaken om de rechten van cipiers en gevangenen te garanderen dan moet je er maar een aantal vrijlaten
 • DANNY STRUBBE

  6 maanden geleden
  Het gaat niet enkel en alleen om de gedetineerden,wat ze ook moge gedaan hebben. Het gaat hier ook om familiale contacten(achter plexiglas). Ik hoor niks anders dan cipiers staken,niet tevreden zijn en ga zomaar verder. Ongeacht hebben ze recht op bezoek,en dat is inderdaad een bevoegdheid van de directeur van de gevangenis!
 • RENE LENAERTS

  6 maanden geleden
  De gevangenen zijn bestraft met vrijheidsberoving. Welke verlichte geest wil er nu risico's nemen door versoepeling? Gezondheid en veiligheid gaan voor bepampering.
 • Dirk Claessens

  6 maanden geleden
  "Het gaat om aanpassingen die belangrijk zijn voor het welzijn en voor de familiale contacten van de gedetineerde": Gelukkig houdt men rekening met de gemoedsrust van moordenaars, inbrekers, dieven, verkrachters en ander tuig. Het gepeupel dat braafjes de wet volgt wordt verder onder de sloef gejaagd. Politiekers pas op, de rekening loopt al ernstig op . . .
 1. Cipier Dirk (47) blikt terug op coronajaar: “Ik voelde me vaak veiliger op het werk dan als ik met mijn zoon naar de winkel moest”
  PREMIUM
  Mechelen

  Cipier Dirk (47) blikt terug op coronajaar: “Ik voelde me vaak veiliger op het werk dan als ik met mijn zoon naar de winkel moest”

  Ze vormen een afgesloten maatschappij binnen de maatschappij, maar ook gedetineerden moesten zich het afgelopen jaar houden aan de coronamaatregelen. Het doen naleven van die maatregelen was niet altijd even gemakkelijk voor hun bewakers. “Het was anders werken, maar daarom niet helemaal slechter en indien iedereen zich goed aan de regels hield, was het ook niet per se gevaarlijker”, blikt penitentiair bewakingsassistent en dienstdoend ploegchef Dirk Ver Elst terug.