Minister van Justitie Koen Geens.
Volledig scherm
Minister van Justitie Koen Geens. © belga

Tweehonderd Belgische gevangenen slapen op de grond

In de Belgische gevangenissen moeten tot tweehonderd gedetineerden op de grond slapen. Dat blijkt uit cijfers die Stefaan Van Hecke (Groen) opvroeg aan justitieminister Koen Geens (CD&V).

 1. Geen bezoek meer toegelaten in gevangenissen: gedetineerden krijgen 20 euro beltegoed
  Coronavirus

  Geen bezoek meer toegelaten in gevangenis­sen: gedetineer­den krijgen 20 euro beltegoed

  Alle bezoeken aan de gevangenis worden opgeschort tot en met 3 april. Als compensatie voor het wegvallen van het bezoek, krijgen gedetineerden 20 euro beltegoed om het contact met hun familie te onderhouden. Wie een gedetineerde moet bezoeken om professionele redenen, zoals politiemensen, advocaten en zorgverleners, krijgen voorlopig wel nog toegang. Dat meldt minister van Justitie Koen Geens (CD&V).
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).