Gedetineerden met een vaste partner zijn het meest tevreden over hun seksleven, maar voor een partner die een ongestoord bezoek wil brengen aan iemand in de gevangenis zijn er behoorlijk hoge drempels.
Volledig scherm
Gedetineerden met een vaste partner zijn het meest tevreden over hun seksleven, maar voor een partner die een ongestoord bezoek wil brengen aan iemand in de gevangenis zijn er behoorlijk hoge drempels. © Shutterstock

Studie: seks in gevangenis blijft taboe

De psychologische en seksuele gezondheid in onze gevangenissen kan een stuk beter. Dat stellen VUB-professor Johan Vansintejan en dokter Glenn Boulanger na een rondvraag bij 122 mannelijke gedetineerden in tien Belgische gevangenissen. 

7 reacties

 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Tja, daar hadden sommige gedetineerden maar eerder aan moeten denken vooraleer ze hun partner of kind bont en blauw sloegen of veroordden. Vele mensen met een blanco strafblad en vaak ook slachtoffer van geweld, behelpen zich ook zonder fysiek contact.
 • Sebastian Peeters

  2 jaar geleden
  nu nog room service en een aardig zakcentje en we zijn er. Dat zal ze leren om stout te zijn!
 • dirk gommaerts

  2 jaar geleden
  Een gevangenis is een strafinrichting, geen all-in hotel. Bepaalde vrijheden zal men hoe dan ook moeten opgeven. Waaronder seksuele belevingen. Maar ook keuze van voeding, kleding,... Een dakloze heeft een zwaarder regime dan een misdadiger.
 • albert stroobandt

  2 jaar geleden
  Moet dat? Doe gelijk normale mensen het kost ons al geld genoeg per gevange. Albert Stroobandt
 • Maximiliaan De Grote

  2 jaar geleden
  Dat is pas een goed voorstel: je laat je oppakken, vliegt naar de gevangenis, krijgt hier een lekker maal en uiteindelijk bespaar je een 'kamer' uit.