De nieuwe gevangenis in Dendermonde.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe gevangenis in Dendermonde. © Geert De Rycke

Steeds meer 'Hollandse onderonsjes' in onze cellen: alleen Marokko en Algerije tellen meer landgenoten in Belgische gevangenissen

Tot enkele jaren geleden bracht België een deel van haar gevangenen onder in het Nederlandse Tilburg. Maar tegenwoordig zitten er opvallend veel Nederlanders in Belgische gevangenissen. Een gevolg van de intensieve strijd tegen drugs en georganiseerde misdaad?

21 reacties

 • Steven Aper

  4 maanden geleden
  44 procent gevangenen die wij, de belastingbetalers, moeten onderhouden terwijl ze gewoon uit onze maatschappij moeten geweerd worden en terugkeren naar eigen land. Zou een mooie besparing zijn.
 • Martin Mariën

  4 maanden geleden
  En die pochen dat ze in 2021 95 criminelen hebben kunnen terug sturen van de meer dan 4000. Daar zou ik mij eerder voor schamen.
 • Pieter Janssens

  4 maanden geleden
  Gevangenen zouden beter met meer op 1 kamer zitten, het is tenslotte een gevangenis en geen hotelkamer. Ze hebben hier meer luxe dan onze arme gezinnen die veelal in schimmel koten moeten leven zonder goede nutsvoorzieningen.
 • Monique Asaert

  4 maanden geleden
  Nou dat is toch lekker, doei..
 • pascal de haes

  4 maanden geleden
  Zelfs in de gevangenis hebben ze geen plaats voor eigen bevolking
 1. “Hij voelde zich God”: luister naar De Kroongetuigen over de Kindermoord in Merksem

  “Hij voelde zich God”: luister naar De Kroongetui­gen over de Kinder­moord in Merksem

  Op woensdagavond 7 november 2001 vindt de politie drie levenloze lichamen in de woning van het gezin Pieters in Merksem. De slachtoffers zijn mama Nicole en haar twee kindjes, Brenda en Glenn. Ze zijn alle drie de keel overgesneden. De sporen wijzen naar Paul Pieters, de vader van gezin, maar hij houdt zijn onschuld vol. Ook tijdens het assisenproces blijft hij ontkennen, maar de jury veroordeelt hem tot een levenslange opsluiting. In deze aflevering van De Kroongetuigen worden de verhoren aan de hand van het gerechtelijk onderzoek gereconstrueerd.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.