Verdachte Salah Abdeslam wordt de rechtszaal binnengeleid. De staking in de gevangenis van Haren kan gevolgen hebben voor het transport van de verdachten naar het proces over de aanslagen van 22 maart 2016.
Volledig scherm
Verdachte Salah Abdeslam wordt de rechtszaal binnengeleid. De staking in de gevangenis van Haren kan gevolgen hebben voor het transport van de verdachten naar het proces over de aanslagen van 22 maart 2016. © BELGA

Staking in gevangenis van Haren: mogelijk gevolgen voor transport verdachten naar proces aanslagen Brussel

In de gevangenis van Haren wordt vandaag gestaakt. Dat kan gevolgen hebben voor het transport van de verdachten naar het proces over de aanslagen van 22 maart 2016, maar de liberale vakbond VSOA zegt dat het transport niet bewust tegengehouden zal worden. Ook in de gevangenis van Lantin wordt er gestaakt.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Gevangenis plaatst vier extra bewakingscamera’s langs omheining om fenomeen ‘pakjes gooien’ aan te pakken
  Wortel

  Gevangenis plaatst vier extra bewakingscamera’s langs omheining om fenomeen ‘pakjes gooien’ aan te pakken

  De strafinrichting van Wortel krijgt binnenkort vier tijdelijke bewakingscamera’s die de volledige omheining van de gevangenis moeten monitoren. Het Gevangeniswezen en de politie Noorderkempen willen daarmee het fenomeen van het ‘pakjes gooien’ aanpakken. Een tweetal maanden geleden was er nog een staking bij het personeel waarbij dat probleem werd aangekaart. “De vraag kwam van het Gevangeniswezen en na een positief advies van de politie geven wij als stad graag onze goedkeuring”, zegt burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft).
 1. Het loopt al goed fout in splinternieuwe gevangenis van Haren: “We zijn te vroeg geopend, met veel te weinig personeel”
  Brussel

  Het loopt al goed fout in splinter­nieu­we gevangenis van Haren: “We zijn te vroeg geopend, met veel te weinig personeel”

  Amper drie weken geleden arriveerden de eerste gevangenen er, en het complex zelf is een goeie twee maanden geopend, maar het loopt nu al volledig in de soep in de splinternieuwe gevangenis van Haren. “Verschillende mensen willen hun ontslag geven, er is geen communicatie vanuit de directie en alle verloven worden geweigerd, omdat er weer te weinig personeel aanwezig is”, klinkt het. Het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACOD, VSOA en ACV plant op woensdag 7 december dan ook een staking.