Kerst in de vrouwengevangenis van Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Kerst in de vrouwengevangenis van Brugge. © Serafien Smits

REPORTAGE. Zo beleven gedetineerden kerst in vrouwengevangenis van Brugge: “Je kan alleen maar hopen dat de dag snel voorbijgaat”

Wie kerst zegt, zegt gezelligheid. Maar hoe maak je het gezellig tussen de kille gevangenismuren? Wij mochten langsgaan in de vrouwengevangenis van Brugge en aten onze kerstkroketten achter de tralies.

20 reacties

 • Elisa deJong

  12 maanden geleden
  Denk aan de straatkinderen in India en andere landen, die zouden zooooo blij zijn met een plek die veilig is en een bed en eten..
 • Nestor simons

  1 jaar geleden
  luxeleventje als je het mij vraagt er zijn veel mensen die deze luxe zelfs niet hebben of wat dan ook . dat ze daar eens over nadenken ze hebben tijd genoeg en ja hadden ze braaf geweest zaten ze daar niet dus in de verste verte geen medeleve van mij
 • Jeroen Buekenhout

  1 jaar geleden
  En diegene die binnen de muren werken verdienen belastingvrij een loon? Dat geld is voor hun extra luxe op de reeds gekregen luxe. Bezin eer ge begint dan was het naar alle waarschijnlijkheid een gezellige kerst.
 • Natascha Cattoor

  1 jaar geleden
  Ze zitten daar niet zo maar!Geen compassie mee
 • jean-pierre rejek

  1 jaar geleden
  Dat noemen ze tegenwoordig gevangenis ,bij mij weten 5 sterren hotel want anders schoven ze niet aan om er binnen te geraken ,lekker warm en dikke Menu elke dag wat wilt ge nog meer met uw vrienden daar .