PODCAST. ‘Zwarte Weduwe’ werd verdacht van minstens drie sluwe moorden: “Ik heb een scheermesje bij en snij dan mijn polsen over”

De KroongetuigenHet is oktober 1999. De rijkswacht van Leuven krijgt een oproep binnen van een dame die meldt dat er iemand is overleden. Een patrouille gaat ter plekke kijken. Het wordt meteen de start van een meeslepend onderzoek waarin alles draait rond de hebzucht van Jeanine Steeno. Ook wel de ‘Zwarte Weduwe’ genoemd. Beluister hierboven de nieuwe aflevering van de met een ‘Kastaar!’ bekroonde podcast ‘De Kroongetuigen’.

 1. KIJK. Freddy Horion is één van de langstzittende gevangenen van ons land: “In 1979 ontploft de tijdbom. Dat kost het leven aan zes mensen”
  Play
  De Keuze van Dany

  KIJK. Freddy Horion is één van de langstzit­ten­de gevangenen van ons land: “In 1979 ontploft de tijdbom. Dat kost het leven aan zes mensen”

  “Een insect in een doosje probeert ook te ontsnappen, waarom zou een mens er dan voor kiezen zijn hele leven in de gevangenis te zitten?”. Freddy Horion (75) krijgt in 1981 levenslang voor de vijfvoudige moord op een Gentse garagehouder en zijn gezin. In 2000 praat Horion met een ploeg van Telefacts over zijn aanvraag tot voorwaardelijke invrijheidstelling. Het zelfverklaarde monster zonder waarde krijgt een stem en zegt veranderd te zijn. 22 jaar na de bewuste reportage zit één van de beruchtste en meest gemediatiseerde moordenaars van ons land nog steeds achter de tralies. Bekijk hierboven de volledige Telefacts-reportage.
 2. PODCAST. Vier jongeren vermoorden drie ‘lukrake’ slachtoffers op enkele weken tijd: “Ze hadden zich boven alle wetten gesteld”
  Play
  De Kroongetuigen

  PODCAST. Vier jongeren vermoorden drie ‘lukrake’ slachtof­fers op enkele weken tijd: “Ze hadden zich boven alle wetten gesteld”

  In augustus 1994 worden in Antwerpen, in een tijdspanne van amper enkele weken tijd, drie mensen op zeer gewelddadige wijze vermoord. De moorden worden gepleegd door vier jongeren, tussen negentien en drieëntwintig jaar oud. Een motief voor hun daden is nooit duidelijk geworden. Het hele verhaal hoor je, aan de hand van getuigenissen van getuigen en rechercheurs, in deze nieuwe aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen.