PODCAST. Vier jongeren vermoorden drie ‘lukrake’ slachtoffers op enkele weken tijd: “Ze hadden zich boven alle wetten gesteld”

De KroongetuigenIn augustus 1994 worden in Antwerpen, in een tijdspanne van amper enkele weken tijd, drie mensen op zeer gewelddadige wijze vermoord. De moorden worden gepleegd door vier jongeren, tussen negentien en drieëntwintig jaar oud. Een motief voor hun daden is nooit duidelijk geworden. Het hele verhaal hoor je, aan de hand van getuigenissen van getuigen en rechercheurs, in deze nieuwe aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen.

  1. ONZE OPINIE. Gevangenen moeten niet in de watten worden gelegd. Maar het mag waardiger zijn dan eten op het toilet
    PREMIUM
    72

    ONZE OPINIE. Gevangenen moeten niet in de watten worden gelegd. Maar het mag waardiger zijn dan eten op het toilet

    Een tijdelijk probleem. Zo leek minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) de overbevolking in onze gevangenissen te bestempelen. Een tijdelijk probleem dat nu tijdelijk opgelost wordt door 280 bedden in de gevangenissen bij te plaatsen. Twaalf maanden maximaal. P.S.: het is verlengbaar met zes maanden. P.P.S.: als het moet ook langer. Nu al worden matrassen onder het stapelbed geduwd als de celdeur open moet. Met drie in plaats van twee in een kleine cel. Een cel met maar twee stoelen en één tafel. De derde gedetineerde eet op het toilet.