De gevangenis van Brugge, archiefbeeld.
Volledig scherm
De gevangenis van Brugge, archiefbeeld. © epa

Personeel van gevangenis Brugge legt het werk neer nadat gedetineerde drie cipiers zwaar toetakelde

Het gevangenispersoneel in de gevangenis van Brugge heeft vandaag geweigerd het werk te hervatten. De gesprekken tussen directie en het personeel lopen vast. Na een geval van agressie waarbij een gedetineerde drie cipiers zwaar toetakelde, stelde het personeel een lijst eisen op voor de directie.

15 reacties

 • Patrik De Weirdt

  2 jaar geleden
  Leg de gevangenen nog wat meer in de watten. Cipiers worden steeds meer regels en verplichtingen opgelegd terwijl gevangenen steeds meer gunsten en rechten krijgen. Verstreng het gevangenisregime in plaats van het steeds meer te verzachten.
 • Victor Munster

  2 jaar geleden
  Kunnen die cipiers hun werk niet aan? Waar hadden die voor ogen toen ze soliciteerden? Een beetje rondlopen in een blauw uniform met een sleutel en wat eten uitdelen aan enkele criminelen in ruil voor een risicoloze vaste job met daaraan een gevarenpremie verbonden? Het is precies alsof die het echte werk willen doorschuiven naar iemand anders. Hoge veiligheids afdeling; een lachertje als ze daar nog niet eens een aggressieveling kunnen in bedwang houden.
 • roger brouwers

  2 jaar geleden
  Hopelijk geraakt dit nieuws niet buiten het gevangenisgebouw!!!!!!!!!!!Om u rot te lachen.
 • Marc Devuldere

  2 jaar geleden
  Voor zo een gevallen zouden de cipiers de toelating moeten hebben om nog harder terug te slaan.
 • Toon Schouteden

  2 jaar geleden
  De directie behoort ook tot het gevangenispersoneel, dus: een maandje meedraaien in de shiftdiensten van de bewakers kan geen kwaad. Misschien worden ze dan wel wat wijzer. En het gevangenispersoneel mag gerust de gedetineerden, indien nodig, met harde hand de wet voorschrijven. Een gevangene is ontdaan van zijn burgerlijke rechten!
 1. Cipier nog steeds in ziekenhuis met zware verwondingen aan het oog na aanval gedetineerde

  Cipier nog steeds in ziekenhuis met zware verwondin­gen aan het oog na aanval gedetineer­de

  Eén van de cipiers die woensdagnamiddag werd aangevallen door een 28-jarige gedetineerde, ligt nog steeds in het ziekenhuis. Volgens collega’s heeft de man zware verwondingen aan het oog en werd hij ondertussen al geopereerd. Zijn twee collega’s die mee in de klappen deelden, mochten ondertussen al naar huis. De vakbonden plannen maandag een nieuw overleg met de directie. “Tot zondag schakelen we over naar een minimaal regime op de dienst Hoge Veiligheid", zegt vakbondsafgevaardigde Alain Blancke van het ACV.
 1. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser

 2. Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden
  Play

  Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden