Volledig scherm
© BELGA

Opnieuw sociale onrust in gevangenissen: stakingsaanzegging wegens versoepeling bezoekrecht

Er is opnieuw sociale onrust in de gevangenissen, deze keer omwille van de versoepeling van het bezoekrecht. Vanaf volgende week maandag is er opnieuw fysiek contact toegelaten tussen gedetineerden en bezoekers. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zette hiervoor het licht op groen, maar de vakbonden zijn ongerust en gaan een stakingsaanzegging indienen, zo kondigt de socialistische bond ACOD vrijdag aan.

 1. Recordaantal gsm's in Belgische gevangenissen gevonden: “Fluitje van een cent”

  Recordaan­tal gsm's in Belgische gevangenis­sen gevonden: “Fluitje van een cent”

  Vorig jaar zijn 747 gsm's gevonden bij sweepings in de Belgische gevangenissen. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel als in 2017 toen er 326 gevonden werden, wat toen ook al een record was. Ook het aantal sweepings steeg gevoelig van een honderdtal in 2013 en 2014 naar 293 in 2017 en 486 in 2018. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-kamerlid Barbara Pas opvroeg bij minister van Justitie Koen Geens (CD&V).
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding