Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). © BELGA

Nieuwe 48 urenstaking in gevangenissen door coronazorgen

In de gevangenissen is een nieuwe 48 urenstaking gestart die verband houdt met het coronavirus. De christelijke vakbond protesteert ermee tegen de regels over uitgaansvergunningen en penitentiaire verloven. Deze namiddag is overleg gepland tussen het gevangeniswezen, het kabinet Justitie en de vakbonden.

10 reacties

 • Nancy Brebels

  8 maanden geleden
  In plaats van de mensen in de gevangenis altijd af te breken, mischien eerst eens bekijken waarom sommige mensen er zitten. Besef heel goed u zoon of dochter kunnen er ook binnen geraken.
 • Georges Vande Velde

  8 maanden geleden
  Stakingen in alle branchesr zullen elkaar opvolgen , allen ten gevolge van “corona”. Maar daaropvolgend komen en andere niet politiek getinte protesten van mensenmassa’s die gans het Belgisch gepruts beu zijn. De revolte komt steeds dichter.
 • Lucien Raes

  8 maanden geleden
  Het is inderdaad nu de moment om de kersverse regering met al de nieuwe frisse gezichten te laten kennis maken met de echte bestuurders: de vakbonden.
 • Erwin Schauvliege

  8 maanden geleden
  Mijn advies : vraag raad aan Geens. Zijn antwoord op dit probleem: laat de gevangenen vrij. Het helpt om zijn objectief te bereiken om de gevangenissen leeg te krijgen. Wat dan met het feit dat criminelen zomaar, al dan niet met enkelband, vrij lopen in onze maatschappij. 't Ja, dat is een zorg voor de minister van binnenlandss zaken. En zo was Geens heel gerustgesteld en tevreden. Wat nu met deze regering ? Kiest zij voor een veilige maatschappij of laat men de gevangenen terug op straat ?
 • Valentijn Jacobs

  8 maanden geleden
  Oei hij is nog geen week minister en de stakingen zijn al aan de orde, we zakken steeds dieper in het moeras, hopelijk zijn er verkiezingen, vooraleer we volledig helemaal in de modder verdwijnen.
 1. Bij negen gedetineerden werd corona vastgesteld, in totaal nu ook al 49 personeelsleden besmet

  Bij negen gedetineer­den werd corona vastge­steld, in totaal nu ook al 49 personeels­le­den besmet

  Sinds het uitbreken van de coronapandemie is bij negen gedetineerden in de Belgische gevangenissen een besmetting met COVID-19 vastgesteld. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gezegd in de Kamer. Bij de personeelsleden - zowel bewakend als administratief personeel - zijn al 49 mensen besmet geraakt. De medische afdeling van de gevangenis van Brugge telt 25 bedden. "Ruimschoots voldoende, maar we zijn voorzien op het ergste", aldus Geens.