Volledig scherm
© shutterstock

Mazelenuitbraak in de gevangenis: proces uitgesteld

Vier gedetineerden en een personeelslid van de gevangenis van Lantin in Luik hebben mazelen. Dat heeft Kathleen Van De Vijver, de woordvoerster van de administratie van strafinstellingen maandag aan Belga gemeld. 

 1. Valentin werd vernederd, geslagen en vastgebonden in de Maas gegooid: “Ofwel zouden we hem ergens dumpen, ofwel moest hij dood”
  Gerecht

  Valentin werd vernederd, geslagen en vastgebon­den in de Maas gegooid: “Ofwel zouden we hem ergens dumpen, ofwel moest hij dood”

  In Luik is het proces aan de gang tegen de vijf daders die Valentin Vermeersch (18) doodgepest hebben. De jongen met een mentale handicap werd eerst urenlang geslagen en vernederd, daarna werd hij met zijn handen op de rug vastgebonden en levend in de Maas gegooid. Zijn lichaam zou ruim twee weken later teruggevonden worden. Een deel van de lijdensweg werd gefilmd.
 2. Acties in gevangenissen door coronazorgen opgeschort: “Grotendeels akkoord met voorstellen van overheid”

  Acties in gevangenis­sen door coronazor­gen opgeschort: “Groten­deels akkoord met voorstel­len van overheid”

  De acties in de gevangenissen worden opgeschort. Dat is woensdag vernomen van vakbondsmannen Alain Blancke van ACV Openbare Diensten en Gino Hoppe van ACOD, na afstemming met de achterban bij de vakbonden. "We gaan grotendeels akkoord met de voorstellen van de overheid", aldus Blancke. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zei woensdagnamiddag in het parlement ook al dat de drie vakbonden akkoord zijn met de voorstellen van de overheid.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding