Gevangenis Leuven Hulp
Volledig scherm
Gevangenis Leuven Hulp © Mine Dalemans

Gevangeniswezen betreurt plan tot 48-urenstaking van vakbonden

Het Gevangeniswezen betreurt dat de vakbonden het werk neerleggen uit protest tegen versoepeling van de bezoekregels in de gevangenissen. Dat blijkt vandaag uit een reactie van het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen (DG EPI). Het Gevangeniswezen benadrukt dat de versoepeling het psychosociaal welzijn van de gedetineerden en hun familieleden nastreeft.

 1. Burgemeester Turnhout: “Je kan niet aan burger vragen oogje in het zeil te houden en dan geen informatie geven”

  Burgemees­ter Turnhout: “Je kan niet aan burger vragen oogje in het zeil te houden en dan geen informatie geven”

  Burgemeester Paul Van Miert (N-VA) heeft volgende week een overleg met de gevangenisdirectie in Turnhout om de ontsnapping te bespreken. De burgervader vraagt zich ook openlijk af waarom parket en politie niet sneller beslissen om de identiteit van de ontsnapten bekend te maken. “Burgers moeten een oogje in het zeil houden. Maar welk zeil ? Want uiteindelijk krijgen ze geen informatie daarover.”
 2. Nog zeker tot na het weekend minimaal regime in gevangenis Brugge, verschillende gevangenen in hongerstaking

  Nog zeker tot na het weekend minimaal regime in gevangenis Brugge, verschil­len­de gevangenen in hongersta­king

  Na een geval van agressie tegen drie cipiers in de gevangenis van Brugge blijft het minimaal regime nog zeker tot na het weekend van kracht. Dat bevestigt de liberale vakbond VSOA. Vanmiddag was er nog een overleg tussen vakbonden, personeel, de lokale directie en minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Het resultaat van die gesprekken zullen de vakbonden nu voorleggen aan hun achterban. Tot die tijd blijft het minimaal regime gelden.
 1. Koen Geens drukt minimale dienstverlening in gevangenissen door: vakbonden dienen stakingsaanzegging in voor 6 maart

  Koen Geens drukt minimale dienstver­le­ning in gevangenis­sen door: vakbonden dienen stakings­aan­zeg­ging in voor 6 maart

  De vakbonden bij de gevangenissen hebben een stakingsaanzegging ingediend om een 24 urenstaking op 6 maart mogelijk te maken, conform de nieuwe regels rond het sociaal overleg en de minimale dienstverlening. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) kondigde gisteren aan dat die nieuwe regels voortaan zouden toegepast worden, tot ongenoegen van de bonden. Ruim zeventig procent van de cipiers in de gevangenis van Leuven-Centraal is deze ochtend niet aan het werk gegaan volgens het Gevangeniswezen.
 1. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud

 2. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?