De gevangenis van Lantin, archiefbeeld.
Volledig scherm
De gevangenis van Lantin, archiefbeeld. © Photo News

Gevangene probeert celgenoot te wurgen in Lantin

In de gevangenis van Lantin, in de provincie Luik, heeft een gevangene zaterdag geprobeerd zijn celgenoot te wurgen. Dat meldt het parket van Luik zondag, dat spreekt van een poging tot doodslag.

0 reacties

 1. “Met een strengere straf was dit niet gebeurd”: politievakbond vol ongeloof nadat 17-jarige week na rellen in Blankenberge twee agenten verwondt
  PREMIUM

  “Met een strengere straf was dit niet gebeurd”: politievak­bond vol ongeloof nadat 17-jarige week na rellen in Blankenber­ge twee agenten verwondt

  “Als je zo’n jongeren niet voldoende straft, dan krijg je dit.” Vincent Houssin, ondervoorzitter van politievakbond VSOA, reageert vol ongeloof op het nieuws dat een 17-jarige Brusselaar nog geen drie dagen nadat hij een werkstraf gekregen had voor zijn betrokkenheid bij de rellen op het strand van Blankenberge vrijdagavond twee agenten verwondde in Schaarbeek. “Dit is nog maar eens het bewijs dat er een probleem is.”
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. We spraken exclusief met Carl De Schutter, de man die al 25 jaar in de cel zit voor de moord op Karel Van Noppen: “Samen afgestudeerd met Belkacem”
  PREMIUM

  We spraken exclusief met Carl De Schutter, de man die al 25 jaar in de cel zit voor de moord op Karel Van Noppen: “Samen afgestu­deerd met Belkacem”

  Vijfentwintig jaar na de moord op veearts Karel Van Noppen zit één dader nog altijd in de cel: Carl De Schutter (54), de man die de moord in opdracht van de hormonenmaffia organiseerde. Drie andere daders werden in 2009 vervroegd vrijgelaten. Het Laatste Nieuws kon exclusief met De Schutter spreken over Van Noppen, ‘buurman’ Freddy Horion en Fouad Belkacem. “Ik ben aan mijn 25ste jaar achter de tralies begonnen. Nog vier jaar te gaan. Die komedie over vervroegd vrijlaten mag stoppen.” Lees meer misdaadverhalen in ons dossier.