Gedetineerden stikken mondmaskers. "Het idee kwam van hen, ze willen iets terugdoen voor de maatschappij", aldus het gevangeniswezen eerder over de actie in de Belgische gevangenissen.
Volledig scherm
Gedetineerden stikken mondmaskers. "Het idee kwam van hen, ze willen iets terugdoen voor de maatschappij", aldus het gevangeniswezen eerder over de actie in de Belgische gevangenissen. © Gevangeniswezen

Gedetineerden maakten al meer dan 27.000 mondmaskers

De gedetineerden in België hebben sinds de uitbraak van de coronacrisis al 27.350 mondmaskers geproduceerd. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vandaag meegedeeld in de bevoegde Kamercommissie.

9 reacties

 • robert van puyenbroeck

  1 jaar geleden
  Hopelijk zijn deze dan bruikbaar en niet voor de afvalberg.
 • Roger Deprez

  1 jaar geleden
  Normaal zouden zijn moeten werken voor hun onderhoud in de gevangenis.
 • Marco Di Scarpa

  1 jaar geleden
  Knap van de gedetineerden. Maar zijn er nu nog steeds geen Belgische bedrijven die mondmaskers en andere beschermingsmiddelen in productie nemen?
 • Rudy Jacobs

  1 jaar geleden
  moeten we nu nog dank u gaan zeggen ook misschien
 • William Beausoleil

  1 jaar geleden
  Moeten we nu met z'n allen "leve de gevangenen" ! roepen ?
 1. Bij negen gedetineerden werd corona vastgesteld, in totaal nu ook al 49 personeelsleden besmet

  Bij negen gedetineer­den werd corona vastge­steld, in totaal nu ook al 49 personeels­le­den besmet

  Sinds het uitbreken van de coronapandemie is bij negen gedetineerden in de Belgische gevangenissen een besmetting met COVID-19 vastgesteld. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gezegd in de Kamer. Bij de personeelsleden - zowel bewakend als administratief personeel - zijn al 49 mensen besmet geraakt. De medische afdeling van de gevangenis van Brugge telt 25 bedden. "Ruimschoots voldoende, maar we zijn voorzien op het ergste", aldus Geens.