Gedetineerden in gevangenis van Hasselt krijgen asielhond met gedragsproblemen: “Die hond leert me weer zelfvertrouwen te krijgen”

Zes gedetineerden in de gevangenis van Hasselt krijgen een hond. Het zijn alle zes asielhonden met gedragsproblemen voor wie geen thuis te vinden is. De gedetineerden kunnen ze nu onder hun vleugels nemen en heropvoeden. In Nederland gebeurt het al vaker, in Vlaanderen is het een eerste experiment. 

  1. “Hij had een lijst met 80 mensen die het niet waard waren om te leven”: luister naar De Kroongetuigen over ‘Het monster van Elverdinge’

    “Hij had een lijst met 80 mensen die het niet waard waren om te leven”: luister naar De Kroongetui­gen over ‘Het monster van Elverdinge’

    Veertig jaar geleden wordt Elverdinge, een gehucht van Ieper, opgeschrikt door een vijfvoudige familiemoord. In een afgelegen tweewoonst vermoordt een 17-jarige jongen zijn beide ouders, zijn grootmoeder, zijn oom en tante. In De Kroongetuigen vertellen onder meer de onderzoeksrechter en de gerechtspsychiater die de vijfvoudige moord onderzochten wat er in het hoofd van de dader omging toen hij zijn wreedaardige plan ten uitvoer bracht.