Voor de Belgische zedendelinquent Frank Van Den Bleeken is geen plaats in een Nederlandse tbs-kliniek. Dat meldt het Nederlandse televisieprogramma Nieuwsuur zaterdag op zijn website. De psychisch gestoorde man wilde euthanasie of overplaatsing naar Nederland, maar de Nederlandse staatssecretaris voor Veiligheid en Justitie, Klaas Dijkhoff, ziet voor zijn komst naar Nederland geen mogelijkheden.

"Euthanasievraag wordt weer zeer actueel"

Van den BleekenFrank Van den Bleeken heeft aan zijn advocaat gezegd dat hij zich belazerd voelt en dat zijn euthanasievraag weer zeer actueel wordt. "Dat is het onvermijdelijke gevolg van wat hij gisteren te horen heeft gekregen", zegt de advocaat, Jos Vander Velpen.

 1. Bij negen gedetineerden werd corona vastgesteld, in totaal nu ook al 49 personeelsleden besmet

  Bij negen gedetineer­den werd corona vastge­steld, in totaal nu ook al 49 personeels­le­den besmet

  Sinds het uitbreken van de coronapandemie is bij negen gedetineerden in de Belgische gevangenissen een besmetting met COVID-19 vastgesteld. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gezegd in de Kamer. Bij de personeelsleden - zowel bewakend als administratief personeel - zijn al 49 mensen besmet geraakt. De medische afdeling van de gevangenis van Brugge telt 25 bedden. "Ruimschoots voldoende, maar we zijn voorzien op het ergste", aldus Geens.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel