In totaal testten negen gedetineerden positief, van wie één in de gevangenis van Bergen, vier in Turnhout, één in Vorst, twee in Namen en één in Marneffe.
Volledig scherm
In totaal testten negen gedetineerden positief, van wie één in de gevangenis van Bergen, vier in Turnhout, één in Vorst, twee in Namen en één in Marneffe. © BELGA

Bij negen gedetineerden werd corona vastgesteld, in totaal nu ook al 49 personeelsleden besmet

Sinds het uitbreken van de coronapandemie is bij negen gedetineerden in de Belgische gevangenissen een besmetting met COVID-19 vastgesteld. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gezegd in de Kamer. Bij de personeelsleden - zowel bewakend als administratief personeel - zijn al 49 mensen besmet geraakt. De medische afdeling van de gevangenis van Brugge telt 25 bedden. "Ruimschoots voldoende, maar we zijn voorzien op het ergste", aldus Geens.

2 reacties

 • Patrick Martens

  1 jaar geleden
  Hoe kun je daar de afstand van 1 1/2 meter tussen de mensen handhaven?
 • Marc Wouters

  1 jaar geleden
  We mogen ons niet verplaatsen hoe kan dit .
 1. Procureur Johan Sabbe zorgt dat gerechtigheid niet in quarantaine wordt geplaatst: “Thuiswerk? Wij moeten om de haverklap op kantoor een papierberg gaan ophalen”
  PREMIUM
  TV

  Procureur Johan Sabbe zorgt dat gerechtig­heid niet in quarantai­ne wordt geplaatst: “Thuiswerk? Wij moeten om de haverklap op kantoor een papierberg gaan ophalen”

  Aangewezen zijn op papieren dossiers terwijl heel de wereld digitaal werken ontdekt. Nieuwe vormen van criminaliteit die de kop opsteken. Corona stelt ook justitie voor problemen en het ergste moet nog komen, vreest Johan Sabbe (60), de procureur uit het VIER-programma ‘Het Parket’ van Eric Goens. “Onze achterstand gaat nóg vergroten en we zullen het met minder middelen moeten doen.”