In totaal testten negen gedetineerden positief, van wie één in de gevangenis van Bergen, vier in Turnhout, één in Vorst, twee in Namen en één in Marneffe.
Volledig scherm
In totaal testten negen gedetineerden positief, van wie één in de gevangenis van Bergen, vier in Turnhout, één in Vorst, twee in Namen en één in Marneffe. © BELGA

Bij negen gedetineerden werd corona vastgesteld, in totaal nu ook al 49 personeelsleden besmet

Sinds het uitbreken van de coronapandemie is bij negen gedetineerden in de Belgische gevangenissen een besmetting met COVID-19 vastgesteld. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gezegd in de Kamer. Bij de personeelsleden - zowel bewakend als administratief personeel - zijn al 49 mensen besmet geraakt. De medische afdeling van de gevangenis van Brugge telt 25 bedden. "Ruimschoots voldoende, maar we zijn voorzien op het ergste", aldus Geens.

2 reacties

 • Patrick Martens

  2 jaar geleden
  Hoe kun je daar de afstand van 1 1/2 meter tussen de mensen handhaven?
 • Marc Wouters

  2 jaar geleden
  We mogen ons niet verplaatsen hoe kan dit .
 1. Procureur Johan Sabbe zorgt dat gerechtigheid niet in quarantaine wordt geplaatst: “Thuiswerk? Wij moeten om de haverklap op kantoor een papierberg gaan ophalen”
  PREMIUM
  TV

  Procureur Johan Sabbe zorgt dat gerechtig­heid niet in quarantai­ne wordt geplaatst: “Thuiswerk? Wij moeten om de haverklap op kantoor een papierberg gaan ophalen”

  Aangewezen zijn op papieren dossiers terwijl heel de wereld digitaal werken ontdekt. Nieuwe vormen van criminaliteit die de kop opsteken. Corona stelt ook justitie voor problemen en het ergste moet nog komen, vreest Johan Sabbe (60), de procureur uit het VIER-programma ‘Het Parket’ van Eric Goens. “Onze achterstand gaat nóg vergroten en we zullen het met minder middelen moeten doen.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.