belga
Volledig scherm
© belga

44 procent Belgische gevangenen is buitenlander

GevangenissenBijna de helft van alle gevangenen in België is een buitenlander. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-Kamerlid Jan Penris bij minister van Justitie Koen Geens (CD&V) opvroeg. Marokkanen vormden de grootste groep buitenlandse gevangenen.

 1. Overbevolking in Belgische gevangenissen “brengt naleving van fundamentele rechten in gevaar”
  28

  Overbevol­king in Belgische gevangenis­sen “brengt naleving van fundamente­le rechten in gevaar”

  De overbevolking in de Belgische gevangenissen wordt steeds zorgwekkender, schrijft de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG) in zijn jaarverslag voor 2021. De overbevolking brengt de “naleving van de fundamentele rechten in gevaar”, stelt Marc Nève, voorzitter van de Toezichtsraad. Net als in 2020, drukte de coronapandemie ook in 2021 zijn stempel op het leven in de Belgische gevangenissen.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 3. "Onderbezetting veiligheidskorps duurt al jaren en is nog dramatisch verergerd"

  "Onderbe­zet­ting veilig­heids­korps duurt al jaren en is nog dramatisch verergerd"

  De voorzitter van het hof van beroep van Antwerpen, Bruno Luyten, blijft erbij dat het veiligheidskorps in Antwerpen al jaren structureel onderbezet is en de toestand de laatste tijd niet verbeterd is, maar daarentegen "dramatisch verergerd" is. Dat zegt hij in een reactie op het gekibbel tussen Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) over de verantwoordelijkheid voor de ontsnapping van twee gedetineerden donderdag.