Geraardsbergen: Priorij Hunnegem.
Volledig scherm
Geraardsbergen: Priorij Hunnegem. © RV

Vrijwillig burgerinitiatief voor gezonde landbouw van producent naar consument in priorij van Hunnegem

GeraardsbergenIn de voormalige priorij Hunnegem gaat op zaterdag 14 mei een project rond lokale keten van start. Een handvol enthousiaste burgers zet met het initiatief in op een gezonde landbouw voor producent en consument in en rond Geraardsbergen.

 1. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
  Zulte
 2. Wat te doen in Aalst: deze 10 bezienswaardigheden mag je niet missen

  Wat te doen in Aalst: deze 10 beziens­waar­dig­he­den mag je niet missen

  Zin in een uitstapje dicht bij huis? Daarvoor is Aalst de ideale uitvalsbasis. De Oost-Vlaamse stad is vooral bekend om het grootste carnavalsevenement in België, maar er valt nog heel wat meer te beleven: van het Stedelijk Museum tot een Instagram- en TikTok-tour langs twaalf must-see locaties. Geen idee waar te beginnen? Wij geven je alvast tien tips met bezienswaardigheden en activiteiten die je niet mag missen.
  Aalst
 3. Wat te doen in de Vlaamse Ardennen: deze 10 bezienswaardigheden mag je niet missen

  Wat te doen in de Vlaamse Ardennen: deze 10 beziens­waar­dig­he­den mag je niet missen

  Zin om er even tussenuit te knijpen? De Vlaamse Ardennen zijn de ideale uitvalsbasis voor een uitstap dicht bij huis. De streek is vooral gekend als de bakermat voor het wielrennen, maar er valt nog heel wat meer te beleven: van een wandeling in het Kluisbos tot smullen van heerlijke mattentaarten. Geen idee waar te beginnen? Wij geven je alvast tien tips met bezienswaardigheden en activiteiten die je niet mag missen.
  Geraardsbergen