Geraardsbergen kan voor het nog te ontwikkelen bedrijventerrein in Nederboelare rekenen op Vlaamse subsidies.
Volledig scherm
Geraardsbergen kan voor het nog te ontwikkelen bedrijventerrein in Nederboelare rekenen op Vlaamse subsidies. © RV

Vlaamse subsidies voor ontwikkeling nieuwe KMO-zone in Nederboelare

NederboelareGeraardsbergen kan voor het nog te ontwikkelen bedrijventerrein in Nederboelare rekenen op Vlaamse subsidies. “De KMO-zone komt tegemoet aan de nood aan meer ruimte om te ondernemen en kan bijkomende tewerkstelling creëren. Met de subsidies kan de KMO-zone op een rendabele manier ontwikkeld worden”, zegt schepen van Lokale Economie en Tewerkstelling Véronique Fontaine (Open Vld).

 1. Basisschool De Zeppelin gaat dicht: nu al drie afdelingen van Sint-Catherinacollege dicht door coronabesmettingen
  Geraardsbergen

  Basis­school De Zeppelin gaat dicht: nu al drie afdelingen van Sint-Catherina­col­le­ge dicht door coronabe­smet­tin­gen

  Het coronavirus circuleert momenteel in enkele Geraardsbergse basisscholen. Om de uitbraken in de kiem te smoren, blijven de basisscholen in Viane en Idegem dicht tot en met maandag 1 februari. “Ook basisschool De Zeppelin kampt mogelijks met besmettingen. Door uitval van leerkrachten houdt de school haar deuren gesloten tot en met vrijdag 29 januari", zegt burgemeester Guido De Padt (Open Vld).
 2. Oppositieraadslid stapt naar arbeidsinspectie omdat gemeenteraad in Brakel nog fysiek bijeenkomt: “Ik mag mijn ouders en grootouders niet zien, maar moet wel vergaderen in slecht verluchte zaal!”
  Brakel

  Oppositie­raads­lid stapt naar arbeidsin­spec­tie omdat gemeente­raad in Brakel nog fysiek bijeenkomt: “Ik mag mijn ouders en grootou­ders niet zien, maar moet wel vergaderen in slecht verluchte zaal!”

  Terwijl de meeste steden en gemeenten hun gemeenteraad online laten plaatsvinden, blijft Brakel, de thuisbasis van premier Alexander De Croo, de vergadering fysiek organiseren. “Onverantwoord in deze coronatijden waarin talloze ondernemers de deuren moeten sluiten”, vindt oppositieraadslid Jan Haegeman (N-VA). Hij dient een klacht in bij de arbeidsinspectie. Burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) is niet onder de indruk.
 1. Hulpdiensten belanden meermaals op foute kant van Paulusstraat: “Zorgverlening van bewoners komt in gedrang”
  PREMIUM
  Galmaarden

  Hulpdien­sten belanden meermaals op foute kant van Paulus­straat: “Zorgverle­ning van bewoners komt in gedrang”

  Op een half jaar tijd belandden de hulpdiensten al drie keer op de verkeerde kant van de Paulusstraat in Galmaarden. De straat wordt in het midden gescheiden door een veldweg, wat maakt dat het niet zo’n ideale situatie is om bepaalde huisnummers te bereiken. Voormalig burgemeester Pierre Deneyer is bezorgd om het welzijn van die bewoners en kaart het probleem aan. “Hier moet een oplossing voor komen!”
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo