Het Gentse hof van beroep.
Volledig scherm
Het Gentse hof van beroep. © Wannes Nimmegeers

Vandaal (36) krijgt in beroep veertig maanden cel met uitstel in beroep

Een 36-jarige man uit Geraardsbergen heeft veertig maanden cel met probatieuitstel gekregen in beroep na zwaar vandalisme in Geraardsbergen. “We geven u nog een kans", zei de voorzitter bij het voorlezen van het arrest.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Spoedarts dokter Nico Rooselaer: “De komende weken zijn cruciaal, enkel met een solidaire houding kan het tij gekeerd worden”
  Geraardsbergen

  Spoedarts dokter Nico Rooselaer: “De komende weken zijn cruciaal, enkel met een solidaire houding kan het tij gekeerd worden”

  Spoedarts dr. Nico Rooselaer van het A.S.Z. roept Geraardsbergenaars op om de richtlijnen van de overheid nauwgezet te volgen. “Is het niet voor uzelf, dan wel voor de meer kwetsbare medeburgers en de zorgverleners. De komende uren, dagen en weken zijn cruciaal. Enkel met een solidaire houding kan het tij gekeerd worden. We willen zo lang mogelijk de reguliere zorg laten doorgaan.”
 1. Reconstructie grootoudermoord: “Bevestiging van wat ik al wist”
  Moerbeke

  Reconstruc­tie grootouder­moord: “Bevesti­ging van wat ik al wist”

  In de Stoffelstraat in de Geraardsbergse deelgemeente Moerbeke vond donderdag de reconstructie plaats van de moord op de 81-jarige Julien Avet en de moordpoging op zijn echtgenote Lucille De Ruyver. Het was hun kleinzoon, Nick A. (24) die in een vlaag van woede zijn grootvader doodde met een schaar en zich daarna tegen zijn grootmoeder keerde. Die slaagde erin te ontsnappen en om hulp te roepen. Tijdens de reconstructie werkte de dader goed mee. “Het was een bevestiging van wat ik al wist”, zegt zijn advocate Karo De Jonge.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery