Het gaat om een uitslaande brand.
Volledig scherm
Het gaat om een uitslaande brand. © Frank Eeckhout

Uitslaande brand in Hyundai-garage langs Astridlaan: Politie roept inwoners Lierde en Brakel op om ramen en deuren gesloten te houden

Er woedt momenteel een zware brand in de Hyundai-garage langs de Astridlaan in Geraardsbergen. Brandweerkorpsen Geraardsbergen, Ninove, Lede, Aalst en Denderleeuw zijn ter plaatse om het vuur te bestrijden. Met de brand gaat een dikke zwarte rookpluim gepaard. Die trekt richting Lierde en Brakel. De hulpdiensten vragen omwonenden en de inwoners van Lierde en Brakel om ramen en deuren gesloten te houden.

 1. Stevige prijsverhoging door start van gewogen afvalophaling: op welke kortingen heb jij recht?
  PREMIUM
  Regio

  Stevige prijsverho­ging door start van gewogen afvalopha­ling: op welke kortingen heb jij recht?

  Meteen na het paasweekend wordt in negen ILvA-gemeenten het opgehaalde afval gewogen en per kilogram aangerekend. Tegen oktober 2021 is dat in alle 16 steden en gemeenten waar ILvA het afval ophaalt het geval. De impact op de kostprijs, naar schatting al snel 20% meer, wordt overal geminimaliseerd en zal individueel sterk verschillen. Om de bittere pil te verzachten maakten zowat alle steden en gemeenten een eigen reglement met kortingen. Wij maakten een overzicht.
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den