Het gaat om een uitslaande brand.
Volledig scherm
Het gaat om een uitslaande brand. © Frank Eeckhout

Uitslaande brand in Hyundai-garage langs Astridlaan: Politie roept inwoners Lierde en Brakel op om ramen en deuren gesloten te houden

Er woedt momenteel een zware brand in de Hyundai-garage langs de Astridlaan in Geraardsbergen. Brandweerkorpsen Geraardsbergen, Ninove, Lede, Aalst en Denderleeuw zijn ter plaatse om het vuur te bestrijden. Met de brand gaat een dikke zwarte rookpluim gepaard. Die trekt richting Lierde en Brakel. De hulpdiensten vragen omwonenden en de inwoners van Lierde en Brakel om ramen en deuren gesloten te houden.

 1. 13 jaar na verwoestende brand krijgt herbestemming afgebrande kerk vorm: “Concerten, overdekte markten of bibliotheek, alles is mogelijk”
  PREMIUM
  Galmaarden

  13 jaar na verwoesten­de brand krijgt herbestem­ming afgebrande kerk vorm: “Concerten, overdekte markten of biblio­theek, alles is mogelijk”

  Het is intussen al 13 jaar geleden dat de Sint-Pieterskerk in het centrum van Galmaarden getroffen werd door een zware en verwoestende brand. Na jaren speculeren over een mogelijke herbestemming of heropbouw, worden er nu vijf mogelijke projecten voorgesteld. Zullen we straks een boek gaan uitlenen in de kerk? Of zullen we er genieten van een concert? Wat wel al vast staat, is dat de ruimte flexibel invulbaar moet zijn.
 2. Ook internationale topwedstrijd Challenge Geraardsbergen geannuleerd: “Ondanks coronaveilig plan gaven autoriteiten niet thuis”
  triatlon

  Ook internatio­na­le topwed­strijd Challenge Geraards­ber­gen geannu­leerd: “Ondanks coronavei­lig plan gaven autoritei­ten niet thuis”

  Het zag er lange tijd anders uit en de organisatoren hebben er alles aan gedaan om het onmogelijke toch mogelijk te maken, maar ook dit jaar wordt de internationale toptriatlonwedstrijd Challenge Geraardsbergen geannuleerd. De aanslepende onzekerheid over wat mag en kan op zondag 6 juni hebben de organisatoren doen besluiten om voor de vele atleten duidelijkheid te scheppen. “Ondanks het indienen van een volledig COVID-veilig plan voor onze race bij de verschillende autoriteiten kregen we geen reactie. Deze onzekerheid was niet langer houdbaar”, klinkt het.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm