Geraardsbergen: De baardagaam werd binnengebracht bij SOS Wilde Dieren.
Volledig scherm
Geraardsbergen: De baardagaam werd binnengebracht bij SOS Wilde Dieren. © RV

Stadsarbeiders redden gedumpte baardagaam tijdens maaibeurt in Abdijpark

GeraardsbergenIn het Abdijpark in Geraardsbergen hebben arbeiders van de groendienst een baardagaam van de dood gered tijdens een maaibeurt.

 1. Zelfstandige thuisverplegers reageren verbaasd op beslissing Wit-Gele Kruis om thuiszorg af te bouwen: “Wij verhogen zelfs onze inzet”
  Vlaamse Ardennen

  Zelfstandi­ge thuisver­ple­gers reageren verbaasd op beslissing Wit-Gele Kruis om thuiszorg af te bouwen: “Wij verhogen zelfs onze inzet”

  De aankondiging van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen dat het de thuisverpleging in de hele provincie afbouwt door de stijgende coronacijfers, doet bij veel zelfstandige thuisverplegers de wenkbrauwen fronsen. “Want wij werken wél nog verder”, zegt Lieven Deprince, voorzitter van de Kring van Thuisverplegers Vlaamse Ardennen.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.