In 2016 kwam het water in Moerbeke een meter hoog te staan.
Volledig scherm
In 2016 kwam het water in Moerbeke een meter hoog te staan. © Frank Eeckhout

Stad roept hulp in van inwoners in strijd tegen klimaatopwarming: “Water opnieuw ruimte geven”

GeraardsbergenHet stadsbestuur van Geraardsbergen roept de hulp in van haar inwoners in de strijd tegen de klimaatopwarming. “Enkele kleine ingrepen kunnen een wereld van verschil maken bij het verkleinen van het risico op wateroverlast in onze contreien", meent burgemeester Guido De Padt (Open Vld).

  1. Elf jaar na zondvloed worden overstroomde huisje gesloopt: “Mijn haar kwam recht toen ik beelden van de overstromingen in Wallonië zag”
    PREMIUM
    Overboelare

    Elf jaar na zondvloed worden overstroom­de huisje gesloopt: “Mijn haar kwam recht toen ik beelden van de overstro­min­gen in Wallonië zag”

    November 2010. De Dender kan het overtollige water niet meer slikken en stroomt over. Grote delen van Geraardsbergen komen onder water te staan. Het zwaarst getroffen zijn de Majoor Van Lierdelaan en de Gaverstraat in Overboelare. In negen huisjes staat het water bijna twee meter hoog. Begin volgend jaar worden die huisjes gesloopt. Wij keren nog eens terug en gaan praten met de oudste bewoonster van die huisjes en haar buren.