Brandgevaar in natuur- en bosgebieden.
Volledig scherm
Brandgevaar in natuur- en bosgebieden. © provincie Oost-Vlaanderen

Risicocode rood voor brandgevaar in de natuur: Lokaal Bestuur Geraardsbergen roept inwoners op tot voorzichtigheid

GeraardsbergenHet Agentschap voor Natuur en Bos kondigt vanaf morgen code rood aan in heel Vlaanderen, de hoogst mogelijke risicocode voor brandgevaar in natuur- en bosgebieden.

 1. Tijdens lambiekmaand in oktober krijg je met deze 10 activiteiten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekarrangementen en fietstochten
  PREMIUM
  Pajottenland en Zennevallei

  Tijdens lambiek­maand in oktober krijg je met deze 10 activitei­ten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekar­ran­ge­men­ten en fietstoch­ten

  Oktober is lambiekmaand in Pajottenland en de Zennevallei. Een hele maand kunnen bezoekers deelnemen aan tal van activiteiten, wandelingen, workshops en fietstochten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale lambiekarrangementen in lokale hotels en open brouwerijdagen. Wij zochten alvast de leukste 10 activiteiten speciaal voor jou uit!
 2. Vader en zoon uit Moerbeke zorgen dat Lot opnieuw een slagerij heeft: “Met zelfgekweekt vlees willen we jong en oud overtuigen”
  PREMIUM
  Lot/Moerbeke

  Vader en zoon uit Moerbeke zorgen dat Lot opnieuw een slagerij heeft: “Met zelfge­kweekt vlees willen we jong en oud overtuigen”

  Tom (43) en Jelle (21) Flamant pendelen bijna dagelijks 60 kilometer om in Lot hun slagerij uit te baten. Vader en zoon hebben een passie voor vlees. Ze zijn blij dat ze die nu samen met iedereen kunnen delen. En de klanten? Die zijn dan weer tevreden want dankzij het duo heeft het dorp tenminste nog een slager. “Ik denk dat we hier snel ingeburgerd kunnen geraken", zegt Tom.
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Campagne ‘Modder op de weg’ wil landbouwers en andere weggebruikers met elkaar verzoenen
  PREMIUM
  Geraardsbergen

  Campagne ‘Modder op de weg’ wil landbou­wers en andere weggebrui­kers met elkaar verzoenen

  Tijdens de oogsttijd rijden er meer landbouwvoertuigen op de openbare weg dan anders. In combinatie met herfstige weersomstandigheden zorgt dat al eens voor modder op de weg. “Met de campagne ‘Modder op de weg’ stellen we verkeersborden ter beschikking die waarschuwen voor mogelijk slipgevaar door modderplekken", zegt schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont (CD&V).
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.