Geraardsbergen: De familie De Croo liet het bord meteen verplaatsen.
Volledig scherm
Geraardsbergen: De familie De Croo liet het bord meteen verplaatsen. © Frank Eeckhout

Reclamebord volksfestijn Herman en Alexander De Croo weggehaald na klacht van geschoffeerde inwoner: “Die partij is niet eens van Geraardsbergen”

GeraardsbergenNa een klacht van een inwoner heeft de plakploeg van de familie De Croo een bord voor het volksfestijn van Herman en Alexander De Croo verwijderd. Dat bord was vastgehecht onder een toeristisch bord in Geraardsbergen. “Een vergissing", laat Herman De Croo weten.

 1. In mei 690 rijbewijzen ingetrokken voor gebruik van mobiele toestellen achter het stuur: “We plannen nog acties”
  Oost-Vlaanderen

  In mei 690 rijbewij­zen ingetrok­ken voor gebruik van mobiele toestellen achter het stuur: “We plannen nog acties”

  Naar aanleiding van de verkeerscampagne ‘Focus op de weg, niet op je gsm’ in de maand mei, nam het parket Oost-Vlaanderen deel aan de sensibiliseringsactie om mensen bewust te maken van het gevaar op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Tijdens deze actie werden door parket Oost-Vlaanderen 690 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor acht dagen.
 2. Gemeenteraadsleden kaarten nog maar eens erbarmelijke staat van perrons in station Moerbeke-Viane aan
  PREMIUM
  Moerbeke-Viane

  Gemeente­raads­le­den kaarten nog maar eens erbarmelij­ke staat van perrons in station Moerbeke-Viane aan

  Gemeenteraadslid Lieve Dauw stelde al meermaals het gebrek aan comfort bij het in- en uitstappen van de treinen in het station van Moerbeke-Viane aan de kaak. Nu legde ze samen met collega Johan Quintelier een motie voor in de gemeenteraad. “We dringen er bij de NMBS en Infrabel op aan om de toegankelijkheid van het station op te nemen in het nieuwe investeringsplan", zegt Lieve Dauw.
 3. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.