Geraardsbergen krijgt het standbeeld langdurig in bruikleen.
Volledig scherm
Geraardsbergen krijgt het standbeeld langdurig in bruikleen. © RV

Provincie geeft standbeeld Cyriel Dellanoit in langdurige bruikleen aan Geraardsbergen

Geraardsbergen krijgt het standbeeld van de bokslegende Cyriel Dellanoit in langdurige bruikleen van de provincie. Dat standbeeld staat nu nog langs een verlaten voetwegel in provinciaal domein De Gavers. “We willen het kunstwerk graag integreren in ons stadscentrum", zegt burgemeester Guido De Padt (Open Vld).

0 reacties

 1. Mama en acteur Jef De Smedt verrassen Thibau (13) met rol in Familie: “Hij zet zich in voor medestudenten in deze covidtijden”
  PREMIUM
  Galmaarden

  Mama en acteur Jef De Smedt verrassen Thibau (13) met rol in Familie: “Hij zet zich in voor medestuden­ten in deze covidtij­den”

  Thibau Janssens (13) kreeg dankzij Joe FM maandagochtend een verrassing van jewelste. Familie-acteur Jef De Smedt (Jan Van den Bossche in de soap) bracht hem een bezoekje om zijn grote droom waar te maken: acteur worden. Thibau mag binnenkort een rol spelen in de bekende Vlaamse serie als edelfigurant, en stond even perplex wanneer de radiocrew van Joe plots op zijn terras stond. “Dáárom praten jullie al de hele week non-stop over Familie”, bedacht Thibau zich.
 2. Kinderziekten zorgen soms voor te hoge rekening voor ILvA-afvalophaling: zo kan je controleren of alles klopt (en minder betalen)
  PREMIUM
  Denderstreek

  Kinderziek­ten zorgen soms voor te hoge rekening voor IL­vA-afvalopha­ling: zo kan je controle­ren of alles klopt (en minder betalen)

  Bij meer dan 60.000 gezinnen in negen gemeenten startte intercommunale ILvA begin deze maand met een gewogen en anders getarifeerde afvalophaling. De nieuwe aanpak gebeurt enerzijds omdat sinds de laatste prijsaanpassing van gele vuilzakken 10 jaar geleden de verwerkingskost verdubbelde en anderzijds omdat men wie meer afvalgewicht aanbiedt ook meer wil laten betalen. Helaas loopt er bij de weging en aanrekening af en toe iets fout.
 3. GO! Atheneum Geraardsbergen leidt soldaten en politiemensen van de toekomst op: “Sectoren met grote werkzekerheid”
  Geraardsbergen

  GO! Atheneum Geraards­ber­gen leidt soldaten en politiemen­sen van de toekomst op: “Sectoren met grote werkzeker­heid”

  GO! Atheneum Geraardsbergen mag van de Vlaamse regering starten met de nieuwe opleiding “Defensie en Veiligheid” om het nijpend tekort aan rekruten binnen de sector aan te pakken. “Het wordt steeds moeilijker om gemotiveerde kandidaten te vinden voor de jaarlijks 4.000 openstaande vacatures bij defensie, politie, brandweer of bewaking", weet coördinator Chris Teirlinck.
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen