Zondag 25 augustus is er om 10 uur traditioneel de Processie van Plaisance.
Volledig scherm
Zondag 25 augustus is er om 10 uur traditioneel de Processie van Plaisance. © RV

Processie van Plaisance heeft nu ook eigen wandeling: “Ingesproken audio-versie maakt wandeling nog aangenamer”

GeraardsbergenDe Processie van Plaisance trekt zondag het kermisgebeuren in Geraardsbergen op gang. Deze traditie, waarbij de relikwieën van de heilige Bartholomeus door de Geraardsbergse bevolking de binnenstad worden rondgedragen, is intussen al meer dan 500 jaar oud. “Via een wandeling kunnen inwoners en toeristen de processie voortaan het hele jaar door beleven", zegt confreriemeester Patrick Franceus.

 1. Reclamebureau CASTAAR sleept twee prijzen in de wacht: “We hebben dankzij ons succes al heel wat goede doelen kunnen steunen”
  Vollezele

  Reclamebu­reau CASTAAR sleept twee prijzen in de wacht: “We hebben dankzij ons succes al heel wat goede doelen kunnen steunen”

  Reclamebureau CASTAAR uit Vollezele mocht dit jaar niet één, maar wel twee prijzen mee naar huis nemen. Zo werd het tweede in de categorie ‘Beloftevolle kmo van het jaar 2022’ én belandde het agency met CASTAAR FOUNDATION ook nog op de tweede plaats in de categorie welzijn op de eerste editie van de Trends Impact Awards. De foundation gebruikt haar opbrengsten bijvoorbeeld om goede doelen te steunen of om projecten op te starten.
 1. A.S.Z. Geraardsbergen en brandweer simuleren brand en evacuatie: “Belangrijk om intern noodplan uit te testen”
  Geraardsbergen

  A.S.Z. Geraards­ber­gen en brandweer simuleren brand en evacuatie: “Belangrijk om intern noodplan uit te testen”

  Vrijdagvoormiddag werd in het A.S.Z. campus Geraardsbergen een evacuatieoefening georganiseerd in samenwerking met de brandweer. “Het is zeer belangrijk om het intern noodplan uit te testen om goed voorbereid te zijn. Bovendien is een training in een realistisch kader ook voor onze medewerkers zeer waardevol", zegt Jo Keymeulen, noodplancoördinator in het A.S.Z.