Dender Aalst.
Volledig scherm
Dender Aalst. © RLA

Pop-up tentoonstelling zet overstromingsgevoelige
Dendervallei in de kijker

Vanaf september staat er een openluchttentoonstelling in de negen steden en gemeenten van de Dendervallei. “Bezoekers krijgen meer info over de uitdagingen en kansen die op tafel liggen om met overstromingen en droogte om te gaan. Via postkaartjes in de brievenbus en op openbare plekken wordt elke bewoner uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen”, zegt Karen Buyse van De Vlaamse waterweg.

  1. In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: tweevoudig winnaar Peter Van Petegem (50). “We zouden in de Vlaamse Ardennen nog veel meer met de koers kunnen doen”
    PREMIUM
    Vlaamse Ardennen

    In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: tweevoudig winnaar Peter Van Petegem (50). “We zouden in de Vlaamse Ardennen nog veel meer met de koers kunnen doen”

    Wielerfans zitten er al maanden op te wachten maar zondag is het zover: de Vlaamse hoogmis van het wielrennen. Met zes maanden vertraging krijgt de Ronde van Vlaanderen alsnog haar apotheose in de Vlaamse Ardennen. Zonder publiek dit jaar maar daarom niet minder beklijvend. In een vijfdelige reeks blikken we vooruit op Vlaanderens Mooiste. Vandaag stoppen we bij tweevoudig winnaar Peter Van Petegem, net vijftig geworden. “Fietsen doe ik nog amper”, bekent hij. Maar met twee koersende zonen en ook op zakelijk vlak blijft “Zwarten van Brakel” met het wielrennen verbonden.