Vanaf 2 augustus start politie Geraardsbergen/Lierde met het gebruik van bodycams.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf 2 augustus start politie Geraardsbergen/Lierde met het gebruik van bodycams. © Frank Eeckhout

Politie Geraardsbergen/Lierde integreert bodycams in dagelijkse werking: "Hoger veiligheidsgevoel van onze politiemensen"

Geraardsbergen/LierdePolitie Geraardsbergen/Lierde start op 2 augustus met het gebruik van bodycams. Met de camera’s kunnen politieagenten beelden en geluid opnemen van hun tussenkomsten. “Een eerste testperiode loopt een kleine maand en zal zich situeren op het Geraardsbergse grondgebied. Bij een positieve evaluatie is het de bedoeling om tegen eind 2021 het gebruik van bodycams te integreren in de dagelijkse korpswerking", zegt Jelke Meuleman.

  1. Langspeelfilm ‘Adam en Eva’ naar Filmfestival Oostende: “Zeer trots op al die lokale spelers, die zichzelf in deze film hebben overtroffen”
    PREMIUM
    Vlaamse Ardennen

    Langspeel­film ‘Adam en Eva’ naar Filmfesti­val Oostende: “Zeer trots op al die lokale spelers, die zichzelf in deze film hebben overtrof­fen”

    Na een maandenlange onderbreking door de coronacrisis keert de langspeelfilm ‘Adam en Eva’ terug naar de filmzalen. De prent van Nicolas Rahoens (52) krijgt vrijdag zelfs zijn Belgische première in Oostende. “We zijn opnieuw vertrokken en weten niet waar dit eindigt”, glundert de filmmaker, die voor de film alle 35 acteurs rekruteerde in de Vlaamse Ardennen.