Zorgberoepenrally in Geraardsbergen.
Volledig scherm
Zorgberoepenrally in Geraardsbergen. © Frank Eeckhout

Oost-Vlaamse zorgberoepenrally in Geraardsbergen om leerlingen warm te maken voor de sector

GeraardsbergenOp dinsdag 9 november organiseren de zorg- en welzijnssector, Het Beroepenhuis vzw en de Provincie Oost-Vlaanderen zorgberoepenrally’s in Geraardsbergen. Jongeren uit de tweede en derde graad secundair onderwijs maken tijdens de rally’s kennis met een job in de zorg- en welzijnssector. 

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Eerste windturbine geeft stroom aan 3.561 gezinnen: stad maakt ook werk van eigen windproject
  Geraardsbergen

  Eerste windturbi­ne geeft stroom aan 3.561 gezinnen: stad maakt ook werk van eigen windpro­ject

  Aan het Jonkheersveld in Schendelbeke zijn de voorbereidingen gestart voor het plaatsen van de allereerste windturbine in Geraardsbergen. “Die private turbine zou volgende zomer operationeel zijn en stroom produceren voor zo’n 3.561 gezinnen. Het lokaal bestuur wordt aandeelhouder en zal de opbrengsten aanwenden voor klimaatprojecten", zegt afscheidnemend schepen van Duurzaamheid Martine Duwyn (Open Vld).