Geraardsbergen: In de wijnmakerij kregen de bezoekers uitleg over het wijnproces.
Volledig scherm
Geraardsbergen: In de wijnmakerij kregen de bezoekers uitleg over het wijnproces. © Wijndomein Wetterberghe

Oost-Vlaamse Wijntoer groot succes voor Wijndomein Wetterberghe

OphasseltMet zo’n 450 bezoekers was de eerste Oost-Vlaamse Wijntoer een groot succes voor Wijndomein Wetterberghe in Ophasselt. “Het was de eerste keer dat we deelnamen dus wisten we niet waaraan we ons mochten verwachten. Het is een onverhoopt succes geworden", zegt gastvrouw Heidi Van Wetter (47).

 1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 2. Probeerabonnementen De Lijn in Oost-Vlaanderen dalen met meer dan 21% op twee jaar tijd
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Probeer­abon­ne­men­ten De Lijn in Oost-Vlaanderen dalen met meer dan 21% op twee jaar tijd

  De probeerabonnementen die De Lijn gratis aanbiedt aan eerstejaarsstudenten secundair zitten in Oost-Vlaanderen in een sterk dalende lijn. Dat blijkt uit cijfers die Vooruit opvroeg bij de minister voor Mobiliteit. “Als we willen dat meer mensen het openbaar vervoer nemen, dan moeten we jongeren al van jonge leeftijd leren de bus of tram te nemen", zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Kurt De Loor.