Door de zware brand in de Buizemontstraat in Geraardsbergen zijn twee huizen onbewoonbaar.
Volledig scherm
Door de zware brand in de Buizemontstraat in Geraardsbergen zijn twee huizen onbewoonbaar. © Koen Moreau

Niet alleen bewoners van uitgebrande woningen zijn slachtoffer: “Gezin had huis net gekocht en was klaar om erin te trekken”

GeraardsbergenDe droom van een eigen huis in Geraardsbergen voor Jolien De Coster, Kennith Verhofstadt en hun vier kinderen spatte vorige week abrupt uiteen. Bij de zware brand die vorige week donderdag woedde in de Buizemontstraat werd het recent aangekochte huis van het gezin verwoest.

 1. 334ste kostuumpje voor Manneken Pis komt van WTC De Muur
  Geraardsbergen

  334ste kostuumpje voor Manneken Pis komt van WTC De Muur

  Wielertoeristenclub De Muur uit Geraardsbergen heeft Manneken Pis zijn 334ste kostuumpje geschonken. WTC De Muur werd 10 jaar geleden opgericht nadat de Muur van Geraardsbergen verdween uit het parcours van de Ronde van Vlaanderen. De wielertoeristen maakten van deze speciale gelegenheid gebruik om een cheque te schenken aan een goed doel. “Gewoon Heel Bijzonder is een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking en mensen die eenzaam zijn. We willen hiervoor onze sponsors bedanken", zegt Andy Van Lierde.
 2. Bewoners krijgen op reis te horen dat hun huis uitgebrand is: “We vangen ze op in een woning van de stad”
  Play
  PREMIUM
  Geraardsbergen

  Bewoners krijgen op reis te horen dat hun huis uitgebrand is: “We vangen ze op in een woning van de stad”

  Bij een zware brand in de Buizemontstraat in Geraardsbergen brandde donderdagavond een rijhuis volledig uit. Een naastgelegen woning is ook onbewoonbaar en de woning langs de andere kant liep eveneens veel schade op maar niemand raakte gewond. De bewoners van het zwaarst getroffen huis waren op vakantie en keren nu terug naar België. Volgens omwonenden liet de brandweer lang op zich wachten, maar dat spreekt de brandweerleiding tegen.