Door de zware brand in de Buizemontstraat in Geraardsbergen zijn twee huizen onbewoonbaar.
Volledig scherm
Door de zware brand in de Buizemontstraat in Geraardsbergen zijn twee huizen onbewoonbaar. © Koen Moreau

Niet alleen bewoners van uitgebrande woningen zijn slachtoffer: “Gezin had huis net gekocht en was klaar om erin te trekken”

GeraardsbergenDe droom van een eigen huis in Geraardsbergen voor Jolien De Coster, Kennith Verhofstadt en hun vier kinderen spatte vorige week abrupt uiteen. Bij de zware brand die vorige week donderdag woedde in de Buizemontstraat werd het recent aangekochte huis van het gezin verwoest.

 1. Buurvrouw van afgebrande woning getuigt: "Hadden zelfs geen tijd om jas te nemen"
  PREMIUM
  Geraardsbergen

  Buurvrouw van afgebrande woning getuigt: "Hadden zelfs geen tijd om jas te nemen"

  Met luid gebonk op de deur werd Caroline Thoelen zondagavond gealarmeerd dat de woning van haar buurman in lichterlaaie stond. Weer eens een dronkenman dacht de 45-jarige vrouw aanvankelijk maar toen ze de voordeur opende, sloegen naast haar de vlammen door de ramen. “Ik rende naar boven om nog wat gerief te redden maar ook daar sloegen de vlammen al door de ramen. Er zat niets anders op dat met mijn vriend en dochter de straat op te vluchten", zegt de vrouw.
 2. Bewoners krijgen op reis te horen dat hun huis uitgebrand is: “We vangen ze op in een woning van de stad”
  Play
  PREMIUM
  Geraardsbergen

  Bewoners krijgen op reis te horen dat hun huis uitgebrand is: “We vangen ze op in een woning van de stad”

  Bij een zware brand in de Buizemontstraat in Geraardsbergen brandde donderdagavond een rijhuis volledig uit. Een naastgelegen woning is ook onbewoonbaar en de woning langs de andere kant liep eveneens veel schade op maar niemand raakte gewond. De bewoners van het zwaarst getroffen huis waren op vakantie en keren nu terug naar België. Volgens omwonenden liet de brandweer lang op zich wachten, maar dat spreekt de brandweerleiding tegen.