Politie Geraardsbergen/Lierde.
Volledig scherm
Politie Geraardsbergen/Lierde. © Frank Eeckhout

Met 172 per uur door zone 90

Bij verkeerscontroles in Geraardsbergen en Lierde werden zaterdag vier rijbewijzen meteen ingetrokken. Een bestuurder die met 172 per uur door een zone 90 vlamde, mag zich aan een zware sanctie verwachten in politierechtbank.

 1. Françoise Opsomer rondt met Zullen we zwijgen? na 30 jaar trilogie af: begonnen als secretaresse van Hugo Claus, nu het liefst schrijvend aan een cafétafel
  PREMIUM
  RONSE

  Françoise Opsomer rondt met Zullen we zwijgen? na 30 jaar trilogie af: begonnen als secretares­se van Hugo Claus, nu het liefst schrijvend aan een cafétafel

  Francoise Opsomer (62) uit Ronse publiceerde samen met Wim Trommelmans Zullen we zwijgen?, de derde roman van hun trilogie over de zustersteden Gent, Antwerpen en Brugge. Ze begonnen onder het pseudoniem Weduwe Oppermans aan dat drieluik in 1990, toen ze nog partners waren, zakelijk én relationeel. “Ik kan me voorstellen dat de titel van het laatste boek op enige ironie wordt onthaald door wie mij kent”, grijnst Françoise.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Geraardsbergen is aantrekkelijker voor fietsers en handelaars maar communicatie loopt al te vaak mank
  PREMIUM
  Geraardsbergen

  BELOOFD IS BELOOFD. Geraards­ber­gen is aantrekke­lij­ker voor fietsers en handelaars maar communica­tie loopt al te vaak mank

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren tien beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Geraardsbergen, een stad die fietsen aantrekkelijk wilt maken en burgerparticipatie hoog in het vaandel draagt, maar waar de communicatie nog te wensen overlaat.
 3. Politie en BIN-Z bezorgen elke centrumhandelaar flyer in strijd tegen winkeldiefstal: “Kans op winkeldiefstal is zeer reëel”
  PREMIUM
  Geraardsbergen

  Politie en BIN-Z bezorgen elke centrumhan­de­laar flyer in strijd tegen winkeldief­stal: “Kans op winkeldief­stal is zeer reëel”

  Winkeldiefstal, het blijft een moeilijk te bestrijden fenomeen. Toch kan je als winkelier bepaalde maatregelen treffen om het dieven moeilijk te maken hun slag te slaan. Politie Geraardsbergen/Lierde bundelde al deze maatregelen in een folder die ze, samen met de coördinatoren van het BIN-Z, persoonlijk overhandigen aan alle centrumhandelaars van Geraardsbergen.