Adrianopolis leidt de bezoekers langs tien kunstwerken
Volledig scherm
Adrianopolis leidt de bezoekers langs tien kunstwerken © Stad Geraardsbergen

Kunstparcours Adrianopolis leidt bezoekers langs tien kunstwerken

GeraardsbergenVanaf zondag 31 oktober kan iedereen het kunstparcours Adrianopolis ontdekken. “Via een uitgestippelde wandeling wandel je doorheen Geraardsbergen van het ene kunstwerk naar het andere. De zeven installaties uit de vorige expo Muren werden aangevuld met drie gloednieuwe werken”, zeggen curatoren Godart Bakkers en Isabel Van Bos.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Buurvrouw van afgebrande woning getuigt: "Hadden zelfs geen tijd om jas te nemen"
  PREMIUM
  Geraardsbergen

  Buurvrouw van afgebrande woning getuigt: "Hadden zelfs geen tijd om jas te nemen"

  Met luid gebonk op de deur werd Caroline Thoelen zondagavond gealarmeerd dat de woning van haar buurman in lichterlaaie stond. Weer eens een dronkenman dacht de 45-jarige vrouw aanvankelijk maar toen ze de voordeur opende, sloegen naast haar de vlammen door de ramen. “Ik rende naar boven om nog wat gerief te redden maar ook daar sloegen de vlammen al door de ramen. Er zat niets anders op dat met mijn vriend en dochter de straat op te vluchten", zegt de vrouw.